Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοδωρικάκος – Κικίλιας: Ενίσχυση με 1.118 αστυνομικούς στις πύλες εισόδου της χώρας – «Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα»

Λίγο πριν αρχίσει η νέα τουριστική περίοδος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την ενίσχυση των αεροδρομίων και των πυλών εισόδου της Ελλάδας με 1.118 αστυνομικούς

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου
με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια με στόχο να επιβεβαιωθεί διεθνώς ότι η Ελλάδα, εκτός από μια όμορφη χώρα είναι και ένας ασφαλής προορισμός και γι’ αυτό οικοδομείται ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για κάθε επισκέπτη και φίλο που έρχεται στην πατρίδα μας. Λίγο πριν αρχίσει η νέα τουριστική περίοδος ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την ενίσχυση των αεροδρομίων και των πυλών εισόδου της Ελλάδας με 1.118 αστυνομικούς.

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας, τόνισε ότι βασικό στοιχείο για να ταξιδέψει κανείς είναι η ασφάλεια, ενώ επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και εκτίμησε ότι κι εφέτος θα έχουμε μια πολύ δυνατή τουριστική σεζόν.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«1188 εκπαιδευμένοι αστυνομικοί προστίθενται αυτές τις μέρες στις υπηρεσίες ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Και σταδιακά θα προστεθούν όσοι ακόμη απαιτηθούν, εκεί καθώς και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και τα υπόλοιπα σημεία εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα.

Το μήνυμα που σήμερα επιβεβαιώνουμε διεθνώς είναι ένα, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια όμορφη χώρα, αλλά και ένας απολύτως ασφαλής προορισμός.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού οικοδομούμε το ισχυρό δίχτυ ασφάλειας και φιλοξενίας, για κάθε επισκέπτη και φίλο που έρχεται στην Πατρίδα μας.

Υποστηρίζουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον ελληνικό τουρισμό, ενισχύουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου, που δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές και εισοδήματα για όλους τους Έλληνες».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Τουρισμού:

«Ο τουρισμός παραμένει και ενισχύεται ακόμα παραπάνω ως η βαριά βιομηχανία της χώρας. Είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης με δημιουργία θέσεων εργασίας. Για αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο ευχαριστούμε, γιατί η πρώτη εικόνα που έχει ο ταξιδιώτης και ο τουρίστας στη χώρα είναι οι πύλες εισόδου, τα αεροδρόμια και οι χερσαίες πύλες εισόδου.

Πέρυσι έγινε μία πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία συνεχίζεται και ενισχύεται εφέτος.

Αισθανόμαστε ότι αυτή η μοναδική τουριστική εμπειρία που μπορούμε να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες και στους τουρίστες, πλέον σε μία σεζόν η οποία μόνο μεγαλώνει και επεκτείνεται, θα είναι τέτοια που θα έρθει να ακουμπήσει πάνω στην ασφάλεια, βασικό στοιχείο για να ταξιδέψουν οι άνθρωποι στις μέρες μας.

Προσδοκούμε μία πολύ δυνατή τουριστική σεζόν και πολλαπλά έσοδα για την μέση ελληνική οικογένεια».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ