Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Συσχέτισε τον μπακαλιάρο με… αυτοκίνητα – «Άλλη τιμή έχει ένα Tesla, άλλη ένα Fiat»

Ο υπουργός ανάπτυξης και ο πρόεδρος ιχθυοπωλών Βαρβακείου Αγοράς συμφώνησαν ο οικονομικός μπακαλιάρος να πωλείται στα 4,98ευρώ/κιλό

Γιια τις τιμές του μπακαλιάρου τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
, ο οποίος νωρίτερα την Τρίτη ήρθε σε μία «πολύ ευνοϊκή για τους καταναλωτές» συμφωνία για την τιμή ενόψει της 25ης Μαρτίου με τον πρόεδρο της Βαρβακείου – Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών, Βασίλη Σίμο.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε ο οικονομικός μπακαλιάρος να πωλείται στα 4,98ευρώ/κιλό, ωστόσο οι τιμές φθάνουν και τα 20 ευρώ.

«Έχουμε καταλήξει στο πιο οικονομικό κομμάτι του που είναι στα 4,98 ευρώ/κιλό, ποιότητας pollock, που είναι ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος. Είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή, καθώς όλα έχουν πάρει την άνοδο και μπορέσαμε και τον κρατήσαμε πάρα-πάρα πολύ χαμηλά», δήλωσε ο Βασίλης Σίμος, πρόεδρος ιχθυοπωλών Βαρβακείου Αγοράς.

Κληθείς να σχολιάσει για μπακαλιάρους που πωλούνται σε τιμές 20, 22 και 23 ευρώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Εξαρτάται, ο μπακαλιάρος έχει πολλές ποιότητες και διαφορετικά είδη. Αν είναι επαναλαμβάνω παστός μπακαλιάρος εκεί η τιμή ανεβαίνει και μπορεί να φτάσει και τα 20 ευρώ ενδεχομένως. Είναι θέμα ποιότητας και ποικιλίας που μπορεί να βρει κάποιος».

«Είναι σαν να παίρνεις ένα αυτοκίνητο. Άλλη τιμή έχει ένα Tesla, άλλη τιμή έχει ένα Fiat, άλλη τιμή έχει ένα Skoda. Ο καθένας επιλέγει τι θέλει να πάρει. Εμείς έχουμε επιλέξει μπακαλιάρο πολύ καλής ποιότητας, που πλέον καταφέραμε να τον δώσουμε στους καταναλωτές σε καλύτερη τιμή από πέρσι. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο μπακαλιάρος θα βρίσκεται και μέσα στο καλάθι του νοικοκυριού των σούπερ μάρκετ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ