Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γαλλία: Στον Κιλιάν Εμπαπέ το περιβραχιόνιο του αρχηγού – Σκέψεις για αποχώρηση από το θιγμένο Αντουάν Γκριεζμάν

Η απόφαση του Ντιντιέ Ντεσάν να κάνει… πρώτο πολίτη της Εθνικής ποδοσφαίρου τον 24χρονο φορ οδηγεί τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης στην πόρτα της εξόδου

Τρε ντραματίκ, που θα έλεγαν και στη Γαλλία
, είναι η κατάσταση, όχι μόνο στους δρόμους του Παρισιού, που φλέγεται, αλλά και στην εθνική ομάδα της χώρας. Μετά την απώλεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου, την ήττα τους στα πέναλτι από την Αργεντινή στον τελικό της 18ης Σεπτεμβρίου στο Κατάρ, νέα εποχή αρχίζει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 

Η αποχώρηση του τερματοφύλακα Ουγκό Γιορίς άφησε… ορφανό το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά η απόφαση του Ντιντιέ Ντεσάν, εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, να το δώσει στον Κιλιάν Εμπαπέ, δημιούργησε αναταραχές παρακειμένως. O προπονητής των «τρικολόρ» το ανακοίνωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος δεν έχει χάσει τα τελευταία 75 παιχνίδια της εθνικής Γαλλίας και έχει 117 συμμετοχές, ένιωσε θλίψη για την απόφαση του Ντεσάν, στο βαθμό που φέρεται να θέλει να αποχωρήσει. Ο επιθετικός της Ατλέτικο θεωρούσε ότι στον τελευταίο ποδοσφαιρικό κύκλο του, ο οποίος ευελπιστούσε να τερματιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, έπρεπε να είναι αρχηγός, αφού ο Εμπαπέ θα είχε αργότερα ακόμα δύο διοργανώσεις. 

Μάλιστα, ήταν σίγουρος ότι θα έπαιρνε το περιβραχιόνιο, τόσο που κάλεσε τους γονείς του για να γιορτάσουν την αρχηγία επί τη ευκαιρία των 32ων γενεθλίων του, στις 21 Μαρτίου. Η Γαλλία ξεκινά την Παρασκευή την πορεία της για την τελική φάση του Euro 2024, αφού υποδέχεται στο Παρίσι την Ολλανδία στην πρεμιέρα για τους προκριματικούς, ενώ τη Δευτέρα αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο «Aviva Stadium» του Δουβλίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι στον ίδιο όμιλο με την εθνική Ελλάδος, η οποία δίνει το πρώτο παιχνίδι της με το Γιβραλτάρ το βράδυ της Παρασκευής, στις 21:45. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ