Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας παιδιών με Σύνδρομο Down

Με αφορμή   την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down,  παιδιά  με τις δασκάλες τους από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  «ΑμεΑΙσιοδοξία»,  επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαμαντιών Νήσων Μερόπη Υδραίου στο γραφείο της.  

Η επιλογή της 21ης Μαρτίου δεν είναι τυχαία αφού είναι ο τρίτος μήνας του χρόνου και τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν τρία χρωμοσώματα 21 αντί για δύο.

Στόχος της ημέρας  όμως  ανέφεραν οι δασκάλες   είναι   η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης, η  ενεργοποίηση των δυνάμεων  για την υπέρβαση της προκατάληψης και εξάλειψης του κοινωνικού στίγματος, που συχνά συνοδεύει τους πάσχοντες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, η ενημέρωση για τη  σημασία της πρώιμης παρέμβασης και των τρόπων για να επιτευχθεί.

Μια από τις φετινές δράσεις ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο  Down είναι δυνατή μέσα στην απλότητά της και καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να φορέσουν διαφορετικές κάλτσες προκειμένου να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να δημιουργήσει συζητήσεις σχετικά με την ποικιλομορφία, τη διαφορετικότητα, την ένταση και την αποδοχή όλων.
Όσοι επιθυμούν να γίνουν … μέρος της καμπάνιας φορούν διαφορετικές κάλτσες, φωτογραφίζονται και ποστάρουν τις εικόνες στα social media

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την επίσκεψη και τόνισε  ότι άνθρωποι σήμερα   με σύνδρομο Dow,  είναι άνθρωποι που δημιουργούν και εμπνέουν!  

Η κ. Υδραίου πρότεινε στις  δασκάλες και τα παιδιά να επισκεφτούν  τα δημοτικά  θερμοκήπια,  το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου, καθώς και τη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου θα τους περιμένουν άνθρωποι του Δήμου,  για να τους ξεναγήσουν  και να περάσουν ευχάριστες στιγμές.

Ο Δήμος Κεντρικής  Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων,  αγωνίζεται για μια ακόμα χρονιά για τους Ανθρώπους με σύνδρομο Down, να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, συμμετέχοντας ενεργά σε κοινωνικά δρώμενα και δράσεις της κοινότητας και της κοινωνίας στην οποία ανήκουν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ