Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπενφίκα: Συντριπτικά πρώτη σε έσοδα από πωλήσεις παικτών την τελευταία δεκαετία – Ακολουθούν από απόσταση Άγιαξ και Ρεάλ Μαδρίτης

Οι Πορτογάλοι έχουν πρότυπη ακαδημία και αυτό τους επιτρέπει να χρυσοπωλούν σχεδόν όποιον παίκτη βγάζουν στην πρώτη ομάδα

Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Φέλιξ, Ζοάο Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Έντσο Φερνάντες
και το ποσό στο λογαριασμό ανεβαίνει: αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που έχει δώσει η Μπενφίκα στους μεγάλους της Ευρώπης την τελευταία πενταετία, με κύριο… χορηγό τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει μεταπωλητική αξία, αφού δεν δόθηκαν χρήματα για να αποκτήσουν οι «αετοί» αυτούς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βγήκαν από τις ακαδημίες τους. 

Με αυτά και με αυτά, η Μπενφίκα, που είναι πρώτη με διαφορά 10 βαθμών από την Πόρτο στην Primeira Liga και θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στα προημιτελικά του Champions League, είναι άνετα πρώτη και σε ό,τι αφορά τα έσοδα από μεταγραφές την τελευταία δεκαετία. Ακολουθεί, σε απόσταση 167 εκατομμυρίων ευρώ, ο Άγιαξ, ενώ έκπληξη αποτελεί η τρίτη θέση, στην οποία βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης.

To Top 10 των κλαμπ με τα περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις παικτών 

Μπενφίκα 543 εκατομμύρια
Άγιαξ 376
Ρεάλ Μαδρίτης 375
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 363
Μονακό 327
Σάλτσμπουργκ 304
Πόρτο 287
Μάντσεστερ Σίτι 263
Μπαρτσελόνα 252
Ατλέτικο Μαδρίτης 250

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ