Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομιλία Αλ. Αυλωνίτη στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων.

Στη δημόσια διάψευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Γεραπετρίτη από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, χθες στη Λάρισα κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος τηλεδιοίκησης στο σιδηρόδρομο, αναφέρθηκε με απαξιωτικούς όρους ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που εισάγει την ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση του νερού και των απορριμμάτων.

«Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτών που λέω είμαι βέβαιος ότι αν είχατε την δυνατότητα, θα ιδιωτικοποιούσατε και τον αέρα που αναπνέουμε» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει τη χαριστική βολή στη διαχείριση δημοσίων αγαθών, χωρίς διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μίλησε για κράτος στην υπηρεσία των φίλων της παράταξης του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «διαλύετε με πρόφαση πάντα τον επανασχεδιασμό, την εποπτεία και έλεγχο κρίσιμων, μονοπωλιακών τομέων της χώρας που ανήκουν διαχρονικά στην Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο που ανήκουν στο λαό» και επεσήμανε πως η νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θα αποτελέσει το δούρειο ίππο της ιδιωτικοποίησης, υπενθυμίζοντας πως το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε αυτή τη μνημονιακή υποχρέωση.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πανελλαδικές διαμαρτυρίες εργαζομένων για την αποσάθρωση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, υποστηρίζοντας πως το σχέδιο συγχωνεύσεων της κυβέρνησης αποτελεί σχέδιο υποβάθμισής τους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες.  

Αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη κατασκευή του φράγματος στην Κέρκυρα μετά από 30 σχεδόν χρόνων αγώνα για καθαρό νερό αλλά και στην κοινή απαίτηση, όταν ολοκληρωθεί το έργο να διοικηθεί από δημόσιο φορέα με πρωταγωνιστή την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ επεσήμανε την ανάγκη η τιμολογιακή πολιτική του νερού να ενέχει την κοινωνική διάσταση, καθώς και τη διαχρονική υπόσχεση κατασκευής του μικρού υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο χωριό Χωροεπισκόπους, αλλά και του επισκέψιμου μουσειακού χώρου εγγύτατα του μεγάλου φράγματος.

Κλείνοντας την ομιλία του κατέκρινε το κλείσιμο της παραλίας του Ναυαγίου της Ζακύνθου εν όψει τουριστικής σεζόν με το άρθρο 4 της κυβερνητικής τροπολογίας 1654/143 17.3.2023 ως αποτέλεσμα της κρατικής αδιαφορίας για το δεύτερο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της χώρας μας. «Η αγωνία μας είναι το Ναυάγιο να μείνει ζωντανό. Το τονίσαμε επανειλημμένως, όπως και το καλοκαίρι που μας πέρασε με την αποκαρδιωτική εικόνα των σκουπιδιών γύρω του να κάνει κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου» ανέφερε και κατηγόρησε την απροθυμία να κάνει κάτι γνωρίζοντας από τριετίας τη σχετική αντισεισμική μελέτη του κ. Λέκκα για την περιοχή και τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Ταυτόχρονα, ανέδειξε το θέμα των παραιτήσεων μελών της Επιτροπής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου του κ. Κικίλια, καθώς και τους κοινωνικούς και οικονομικούς κραδασμούς που προκαλεί το κλείσιμο αυτό της παραλίας, όταν η μοναδική μέχρι σήμερα ενέργεια την Επιτροπής αφορά στη σύνηθη πρακτική των απευθείας αναθέσεων κονδυλίων ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ