Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2023- στην 13η θέση η Κέρκυρα

Τα ταξίδια στο εξωτερικό αποτελούν τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για τους Βρετανούς τουρίστες το 2023, αφού καλύψουν τις δαπάνες για φαγητό, ενέργεια και άλλους βασικούς λογαριασμούς. Μάλιστα, το 41% δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τις οικονομίες του για να κάνει διακοπές στο εξωτερικό φέτος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς αναβάλλουν τις ανακαινίσεις στο σπίτι ή δαπάνες για το αυτοκίνητο για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Αυτό αποκαλύπτει η 17η ετήσια έκθεση του Post Office Travel Money Holiday Money Report.

Το βαρόμετρο του Worldwide Holiday Costs της έκθεσης για 40 παγκόσμιους προορισμούς – που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Republic – αποκαλύπτει επίσης ότι οι τιμές είναι αυξημένες φέτος κατά 80% σε θέρετρα και πόλεις, εν μέσω πτώσης της αξίας της στερλίνας και πληθωρισμού στο εξωτερικό. Η έρευνα συγκρίνει τις τιμές για τα γεύματα, τα ποτά και άλλα βασικά είδη που είναι πιθανό να αγοράσουν οι Βρετανοί τουρίστες στο εξωτερικό.

Η Κέρκυρα, που αξιολογείται από τους ελληνικούς προορισμούς στην έρευνα, βρίσκεται στην 13η θέση στους προορισμούς με τις καλύτερες τιμές.

Το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής αξιολογείται ως ο προορισμός με την καλύτερη αξία για τους Βρετανούς, καθώς το ραντ έχει υποχωρήσει σχεδόν 16% έναντι της στερλίνας τους τελευταίους μήνες. Το συνολικό κόστος για τις τιμές σε γεύματα, ποτά και άλλα βασικά είδη, που πιθανόν θα χρειστούν οι Γρετανοί στον τόπο διακοπών τους, είναι £51.44

Ακολουθούν:

Μαρμαρίς, Τουρκία £57.59
Sunny Beach, Βουλγαρία £58.30
Μομπάσα, Κένυα £58.96
Αλγκάρβε, Πορτογαλία £59.95
Χόι Αν, Βιετνάμ (νέος προορισμός στην αξιολόγηση) £59.99
Kuta, Μπαλί (νέο) £68.10
Τόκιο, Ιαπωνία (νέο) £71.49
Κολόμπο, Σρι Λάνκα £73.00
Sharm el-Sheikh, Αίγυπτος (νέο) £73.32
Κόστα ντελ Σολ, Ισπανία £73.99
Πάφος, Κύπρος £78.08
Κέρκυρα, Ελλάδα £81.35
Funchal, Μαδέρα £85.02
Πουκέτ, Ταϊλάνδη £85.33
Τα δεδομένα διαμορφώνονται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στις 16 Μαρτίου 2023
Ο Ed Dutton, διευθυντής χαρτοφυλακίου οικονομικών υπηρεσιών των βρετανικών Ταχυδρομείων, συμβούλεψε τους παραθεριστές να ελέγχουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το κόστος των απαραίτητων για διακοπές πριν κάνουν κράτηση, ώστε να βρουν μεγαλύτερη αξία στις στερλίνες τους. Παράλληλα, πρέπει να προσέχουν τις τιμές στα θέρετρα, όπως συμβαίνει στην Τουρκία, για να έχουν μια πλήρη εικόνα για το πού συμφέρει να ταξιδέψουν. Σε γενικές γραμμές, πάντως, Αίγυπτος και Τουρκία φιγουράρουν στις πιο ψηλές θέσεις των ελκυστικών προορισμών για τους Βρετανούς φέτος.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ