Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπεγράφη από την Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου η σύμβαση για την οριστική απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από τη Λευκίμμη

Υπεγράφη από την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου η σύμβαση για την οριστική απομάκρυνση
των δεματοποιημένων απορριμμάτων από τη Λευκίμμη

«Ημέρα σταθμός σήμερα καθώς φεύγουν τα τελευταία απομεινάρια μιας τραγικής ιστορίας για την Κέρκυρα, ένα πλήγμα για τον λαό της Νότιας Κέρκυρας» τόνισε η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία «GreenWaste Μονοπρόσωπη ΙΚΕ»

Σε χρονικό ορίζοντα δύο-τριών μηνών θα έχουν μεταφερθεί στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής της
Παλαίρου, στην Αιτωλοακαρνανία, οι περίπου 8.000 τόνοι υπολειμμάτων επεξεργασίας Αστικών
Στερεών Αποβλήτων, που είχαν εναποτεθεί στον Χ.Υ.Τ. Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα
«Αγγίζει» το μισό εκατομμύριο ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου


 
Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το σημαντικό έργο της μεταφοράς των επεξεργασμένων απορριμμάτων, τα οποία είναι εναποθετημένα στον χώρο υγειονομικής ταφής Λευκίμμης.
Η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων,
Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, υπέγραψε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, με τον εκπρόσωπο της
αναδόχου εταιρείας «GreenWaste Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τη
«μεταφόρτωση και μεταφορά υπολειμμάτων επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) από τον Χ.Υ.Τ. του Δήμου Νότιας Κέρκυρας – Λευκίμμη (Π.Ε. Κέρκυρας) στον Χ.Υ.Τ.Α. Παλαίρου 3ης Δ.Ε.
Νομού Αιτωλοακαρνανίας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 467.704 € (πλέον ΦΠΑ 24%), η διάρκεια της σύμβασης
ορίζεται σε 6 μήνες από την υπογραφή της, πλέον των πέντε ημερών που απαιτούνται για την εγκατάσταση και ετοιμότητα της αναδόχου εταιρείας προς παροχή των υπηρεσιών, αλλά ο ανάδοχος δεσμεύτηκε σε συντομότερα χρονοδιαγράμματα, δύο-τριών μηνών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου: «Το υποσχεθήκαμε, το κάναμε πράξη. Απελευθερώνουμε τη Λευκίμμη από την ντροπή, που της στοίχησε σε ζωές και αξιοπρέπεια. Γυρίζουμε σελίδα για τον τόπο και τους κατοίκους του».

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Θοδωρής Κάρδαρης και ο
Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Κασόλας.

Όσον αφορά στο αντικείμενο της σύμβασης, η οποία υπεγράφη από τον εκπρόσωπο της αναδόχου
εταιρείας «GreenWaste Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και την Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ και Περιφερειάρχη Ιονίων
Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αυτό έχει ως εξής:

Στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Λευκίμμης της Π.Ε. Κέρκυρας έχουν εναποτεθεί υπολείμματα
επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, περίπου 8.000 τόνων. Η ακριβής ποσότητα δεν δύναται να προσδιοριστεί, καθώς τα αστικά στερεά απόβλητα βρίσκονται επί αρκετό χρονικό διάστημα σε αερόβιες συνθήκες, με απώλεια υγρασίας και χουμοποίηση του οργανικού μέρους αυτών.
Ειδικότερα, η ποσότητα των απορριμμάτων που θα μεταφερθεί τελικώς, θα προκύψει αποκλειστικά και μόνο από το γινόμενο – τόνοι απορριμμάτων και καθορισθείσα τιμή προσφοράς για τη μεταφορά ανά τόνο απορριμμάτων (τόνοι απορριμμάτων x καθορισθείσα τιμή/τόνο) και μπορεί να είναι μικρότερη από την παραπάνω ποσότητα των 8.000 τόνων, όχι όμως να την υπερβαίνει. 

Η παρούσα Ανάθεση αφορά στη μεταφόρτωση και μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων από τον
ανενεργό Χ.Υ.Τ. Λευκίμμης της Π.Ε. Κέρκυρας στον Χ.Υ.Τ.Α. Παλαίρου της 3ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
και θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016. Στο κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται το τέλος ταφής.
Ο ανάδοχος θα πρέπει να κατέχει τον απαραίτητο νόμιμο, για την μεταφόρτωση και μεταφορά εξοπλισμό, προσωπικό, καθώς και τις απαραίτητες άδειες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ