Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μαρινάκης: «Ψήφος στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανατρέψει τα σχέδια κυβέρνησης ηττημένων από εκείνους που μόνο δημιούργησαν κρίσεις για τη χώρα μας»

Όλα όσα δήλωσε για τις εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και για τον φράχτη στον Έβρο

Μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα αποτρέψει τα σχέδια για κυβέρνηση ηττημένων
δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, όπου μίλησε για τη στάση της αντιπολίτευσης αναφορικά με τον φράχτη στον Έβρο και τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αναφορικά με το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Τα σύνορα της Ελλάδας, εκεί όπου είναι ο φράχτης, είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και έχουμε το εξής πρωτοφανές και πρωτάκουστο: ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, ο κ. Παπαδημούλης, εισηγήθηκε το μπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τον φράχτη. Δηλαδή, ουσιαστικά, κάτι το οποίο προστατεύει την Ευρώπη, να μην το πληρώνει η Ευρώπη, αλλά να το πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Επειδή μας αρέσει πάντοτε -και έτσι μας έχει μάθει και ο Πρόεδρός μας- να μιλάμε με στοιχεία, θα σας πω ότι μέχρι το 2019 οι αιτούντες άσυλο στη χώρα ήταν πάνω από 90.000, για την ακρίβεια 91.000. Σήμερα είναι 16.000. Όχι μόνο λόγω του φράχτη, αλλά λόγω μιας συνολικής εθνικής πολιτικής, λόγω της αυταπάρνησης των ανθρώπων των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, λόγω μιας συνολικής πολιτικής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.Τα κέντρα κράτησης των ανθρώπων αυτών ήταν 121, σε όλη τη χώρα. Σήμερα είναι 33. Άρα, όλα αυτά, αποτελούν μια συνολική πολιτική».

Σε ερώτηση του Γιώργου Αυτιά αναφορικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το ζήτημα, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ απάντησε: «Σε αυτό το θέμα, ο κ. Ανδρουλάκης έχει, όντως, τη σωστή στάση. Δεν μπορεί, όμως, ταυτόχρονα να λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος με αυτούς που πάνε να μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση του φράχτη και παράλληλα με εμάς που προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας και σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς, γιατί να υπενθυμίσω ότι δεν είναι μόνο το θέμα του φράχτη. Είχαν δημιουργηθεί κέντρα της ντροπής επί ΣΥΡΙΖΑ και τα έχουμε ζήσει και τα θυμόμαστε όλοι».

Κατόπιν, απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τη σημασία της πρώτης κάλπης των εκλογών, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Οι Έλληνες πολίτες στις 21 Μαΐου θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή θα είναι συντριπτικά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το λέω απευθυνόμενος και σε συμπολίτες μου που μπορεί ενδεχομένως να έχουν απογοητευτεί με κάποια ζητήματα, γιατί η χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση στα περισσότερα από ό,τι το 2019. Η πρώτη κάλπη είναι σημαντική γιατί για να υπάρξει δεύτερη κάλπη, πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρά πρώτοι. Γιατί όπως είπε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης των ηττημένων. Θέλουν παρά τη διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, να επενδύσουν σε μια ενδεχόμενη «χαλαρή ψήφο» στις πρώτες κάλπες και να φτιάξουν μια κυβέρνηση ηττημένων. Αυτό θα αποτραπεί με μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Για να πετύχουν όλα αυτά, πολύ σκόπιμα άλλαξαν τον εκλογικό νόμο πριν φύγουν από την εξουσία. Ενώ κυβέρνησαν δύο φορές με το μπόνους των 50 εδρών -τότε δεν είχαν «αγαπήσει» ακόμα την απλή αναλογική- βλέποντας ότι θα χάσουν τις επόμενες εκλογές, νομοθέτησαν την απλή αναλογική».

«Θέλουν να μπουν στην κυβέρνηση «από το παράθυρο», παρά τη λαϊκή ετυμηγορία. Το έχει πει μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες ότι αν μπορέσουν θα κάνουν κυβέρνηση ηττημένων. Όλα αυτά, δεν τα λέω ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αποτελεί μια κομματική έκκληση. Ακούμε για κρίση στο τραπεζικό σύστημα, που φαίνεται ότι λόγω της ισχυρής οικονομίας που έχουμε πλέον, δεν κινδυνεύει το δικό μας. Αλλά κάποιοι φαίνεται πως θέλουν να επαναφέρουν τον κ. Βαρουφάκη που έκλεισε τις τράπεζες και γελούσε μάλιστα με τους πολίτες», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ ανέφερε σχετικά με την επίσκεψη της Γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία: «Είδα την Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Σβίγκου, να πηγαίνει στη Γαλλία για τις διαδηλώσεις που γίνονται για τις συντάξεις. Είναι τόσο υποκριτές που με το άρθρο 7 του νόμου Κατρούγκαλου, αυξήσαν το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση στα 67 και άρα, τι πήγε να κάνει η κ. Σβίγκου στη Γαλλία; Να μοιράσει τεχνογνωσία για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, τις αναπηρικές συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας;»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε «Απευθυνόμενος και στους συμπολίτες μας που μπορεί να μην μας ψήφισαν το 2019, οι πολίτες έχουν πλέον μπροστά τους ένα τεκμήριο αξιοπιστίας. Ακούμε συνεχώς από τον ΣΥΡΙΖΑ τη δικαιολογία ότι διαχειρίστηκε Μνημόνια, το οποίο τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο έφερε ο ίδιος, ενώ κανονικά θα τελειώναμε το 2015.

Μέσα σε χρόνια αλλεπάλληλων και εισαγόμενων κρίσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε όσα υποσχέθηκε. Δημιούργησε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μείωσε πάνω από 50 φόρους. Η δικαιολογία των Μνημονίων είναι η δικαιολογία της ανίκανης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία κρίση εισαγόμενη δεν κλήθηκε να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο δημιούργησε κρίσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ