Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκλογές: «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια στο Επικρατείας – Τα πρόσωπα «έκπληξη» και οι συμβολισμοί

Οι «σίγουροι» για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και οι βλέψεις των αρχηγών των κομμάτων

Ακατάπαυστα εργάζονται τα επιτελεία των κομμάτων με φόντο τις εκλογές της 21ης Μαΐου και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια Επικράτειας, με τα οποία οι αρχηγοί επιχειρούν να δώσουν τους δικούς τους συμβολισμούς.

Σε πόσους εκτιμάται ότι θα εκλέξει η κάθε παράταξη και ποια πρόσωπα εξετάζονται, αναφέρθηκε η πολιτική και διπλωματική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Τσαμούρη, στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Όπως επισήμανε, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της πρώτης κάλπης, με απλή αναλογική και τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας που εκλέγουν τα κόμματα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, βάσει των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων, συγκεντρώνει ποσοστό 28% (MRB για το Νewsbomb) και (στη δημοσκόπηση της Μetron Analysis για το Μega) 26,2%. Εκτιμάται ότι θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές Επικρατείας.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι πιο «σίγουρος» για το Επικρατείας, ενώ ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι πιθανό να εκπροσωπεί τους Απόδημους. Συζητούνται όμως και τα ονόματα της Μίνας Γκάγκα και του Αλέξη Πατέλη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως θέλει να βάλει πολλές γυναίκες και ίσως άλλη μια γυναίκα μπει σε εκλόγιμη θέση.

Οι «σίγουροι» για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στις ίδιες έρευνες, ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 24,7% στη δημοσκόπηση της MRB και 21,5% στη δημοσκόπηση της Μetron Analysis, αναμένεται να εκλέξει 3 βουλευτές Επικρατείας.
Τα σίγουρα πρόσωπα είναι η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου και ο ναύαρχος, πρώην υπουργός Άμυνας και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξετάζει και τη συμμετοχή ενός καλλιτέχνη για τις πρώτες θέσεις.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης συμβολικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ένα 8% στην έρευνα της MRB και 9,4% στη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Θα εκλέξει πιθανότατα έναν βουλευτή Επικρατείας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει αποφασίσει να βάλει στην τελευταία τιμητική θέση τον Γρηγόρη Λαμπράκη, γιο του αγωνιστή της Αριστεράς και για τη θέση του ψηφοδελτίου των Αποδήμων, τη νεότατη νομικό Ελένη Χρονοπούλου, με «βαριά» προϋπηρεσία στην Κομισιόν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ