Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καϊλή: Σκέφτηκα και την αυτοκτονία – Εξέφρασε το παράπονό της ότι από την Ελλάδα όλοι την έχουν ξεχάσει

Τι είπε σε Ιταλίδα πολιτικό που την επισκέφθηκε στις φυλακές

Η Εύα Καϊλή έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για όλα όσα βιώνει στην Ιταλίδα πολιτικό Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, μέλος του κόμματος Forza Italia, η οποία την επισκέφθηκε στις φυλακές όπου κρατείται.
Τμήμα όσων διημείφθησαν στη συνάντηση των δύο γυναικών δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera» και βάσει αυτών η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φαίνεται ότι έφτασε στα όρια των ψυχικών αντοχών, καθώς κατά δήλωσή της σκέφτηκε ακόμη και την αυτοκτονία.

Στη συνάντηση, που έγινε στις φυλακές του Χάρεν, σε μικρή απόσταση από τις Βρυξέλλες, η Καϊλή εμφανίστηκε με αμφίεση φυλακής: τζιν, αθλητικά παπούτσια, λευκό πουκάμισο και πράσινο γιλέκο, όπως δηλαδή είναι ντυμένοι όλοι οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες της συγκεκριμένης φυλακής. «Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο. Ένα τρόπαιο πολιτικής δίωξης, που αφορά μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση στην οποία εμπλέκονται κοινοβουλευτικοί και πολιτικοί από χώρες της Νότιας Ευρώπης. Μαλτέζοι, Έλληνες, Ιταλοί και ούτω καθεξής», φέρεται να είπε στην Ιταλίδα.

«Με ξέχασαν»

Ευχαρίστησε παράλληλα την Μπεργκαμίνι για την επίσκεψή της, λέγοντας: «Εκτιμώ το κουράγιο σας. Είστε η πρώτη πολιτικός που έρχεται στη φυλακή για να δείτε πώς περνάω». Ενώ εξέφρασε το παράπονό της ότι από την Ελλάδα όλοι την έχουν ξεχάσει: «Κανείς δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την πατρίδα μου. Μετά την αναταραχή των πρώτων ημερών για το θέμα αυτό, κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει».

Παρουσιάστηκε πάντως αρκετά διστακτική να μιλήσει για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Qatargate, αρκούμενη μόνο να πει ότι «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου». Η Εύα Καϊλή εξομολογήθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία αμέσως μετά τη σύλληψή της από τις βελγικές Αρχές. «Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Τότε κάτι άλλαξε», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τι ήταν αυτό που έδιωξε τέτοιες σκέψεις.

Όπως σημειώνει πάντως η ιταλική εφημερίδα, το τέλος των έξι εβδομάδων ήταν όταν ο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές. Όπως είπε η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συνομιλήτριά της, το διάστημα που είναι στη φυλακή μελετά γαλλικά και ολλανδικά. «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θέλω να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική», είπε.

Μιλώντας η Ιταλίδα πολιτικός στην «Corriere Della Sera» για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Καϊλή, σχολίασε ότι «τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ σοβαρά και αν βρεθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει» και πρόσθεσε: «Αλλά το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Αλλιώς μιλάμε για σκοτεινές εποχές της Ιστορίας».

«Δεν υπολογίζουν το παιδί»

Η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι έθεσε και το θέμα της μικρής κόρης της Εύας Καϊλή. «Αν κριθεί ένοχη, τότε θα αναλάβει η Δικαιοσύνη. Αλλά η κόρη της δεν φταίει. Αντίθετα, βρίσκεται σε μια θέση να βιώνει την απουσία της μητέρας της και αυτό θα επηρεάσει τη ζωή της», είπε. Η Ιταλίδα πολιτικός υποστηρίζει ότι είδε συναισθηματικά ταλαιπωρημένη αλλά μαχητική και όχι με κατάθλιψη την Εύα Καϊλή. «Η έρευνα θα συνεχίσει την πορεία της, όπως πρέπει να κάνει, αλλά επαναλαμβάνω ότι το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να ισχύει για όλους. Είμαι έκπληκτη από τη σιωπή των πολιτικών και την υποκρισία γύρω από αυτή την ιστορία», σημείωσε η Μπεργκαμίνι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ