Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κουτσούμπας στη Γερμανού: Πρωταπριλιά αν έλεγα πως θα συγκυβερνούσα με ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Πώς βγήκε το «αυτοί είστε» – Τα άπταιστα γαλλικά και η ιστορία με την κόρη του

Αποκαλύψεις για τις viral ατάκες στη Βουλή από τον Δημήτρη Κουτσούμπα κατά τη συνέντευξή του στη Ναταλία Γερμανού.

Στον καναπέ της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται»
με τη Ναταλία Γερμανού κάθησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας κλήθηκε να απαντήσει σε ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας… με αφορμή την Πρωταπριλιά τα εξής:

«Ε, τώρα, τι να σας έλεγα τέτοια μέρα που είναι σήμερα. Αν έλεγα ότι βλέπουμε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας πίστευε κανείς και ο κόσμος θα το θεωρούσε πρωταπριλιάτικο. Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πολιτικές αυτών των κομμάτων που ήταν και κυβερνητικά κόμματα, έχουν κριθεί. Δεν μπορεί ένα κόμμα που ως κυβέρνηση έχει ρημάξει τον κόσμο στην φορολογία, όταν ιδιωτικοποιεί το νερό, όταν υπάρχει ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια, όταν βάζουν τα κοράκια των τραπεζιτών να παίρνουν το σπιτάκι των φτωχών οικογενειών, όταν υπάρχουν αυτά τα ζητήματα, εμείς λέμε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή».

Ακόμη κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει για το ΚΚΕ στις εκλογές της 21 Μαΐου, ο κ. Κουτσούμπας ήταν ξεκάθαρος καθώς όπως είπε «επιδιώκουμε και βλέπουμε ότι θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Σημειώνεται πως η συζήτση περιστράφηκε και γύρω από ζητήματα που έχουν σχέση με την κοινωνία όπως ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης. «Δεν είμαστε αντίθετοι στον γάμο ομοφύλων. Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, η συμβίωση αυτή δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών. Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένος ή όχι, ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

«Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις. Γιατί να γίνεται με τη μορφή του γάμου ή του συμβόλου; Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία, ούτε ετεροφοβία, ούτε τρανσφοβία. Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους», συμπλήρωσε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του περιέγραψε ένα άγνωστο περιστατικό με την κόρη του. Όπως είπε η κόρη του  μοίραζε φυλλάδια του ΚΚΕ και μια περαστική άρχισε να μιλάει άσχημα για τον πατέρα της, χωρίς φυσικά να γνωρίζει το ποια ήταν κοπέλα. «Ήταν φοιτήτρια και μοίραζε φυλλάδια και μία κυρία της είπε ότι ο Κουτσούμπας σας κοροϊδεύει. Εσείς μοιράζεται φυλλάδια κι αυτός έχει την κόρη του να σπουδάζει στην Αμερική», είπε η εν λόγω κυρία, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα μάλιστα να προσθέτει πως η κόρη του δεν αποκάλυψε την αλήθεια: «Δεν της είπε ότι είναι κόρη μου».

Δεν μπορούσε, να μην ερωτηθεί για την φράση «Αυτοί είστε» που έχει πει παλαιότερα στη Βουλή. «Το εννοούσα για όλη την πολιτική τους, είναι μία έκφραση που χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ζωή και μετά έγινε αυτό που έγινε. Το πήραν και έγινε πολύ γνωστό, viral», είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος δεν δίστασε να σχολιάσει και άλλες… παροιμιώδεις ατάκες του όπως για τη «Λιβαδειά» και τα… «φυντάνια».

«Η δασκάλα που με έμαθε Γαλλικά»

Η πιο πρόσφατη viral στιγμή του Δημήτρη Κουτσούμπα πάντως ήταν τα Γαλλικά που μίλησε κατά τη συμμετοχή του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Παρισιού, όπου ένωσε τη φωνή του με αυτή χιλιάδων κόσμου. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αποθεώθηκε για την προφορά του και μάλιστα αποκάλυψε στην παρουσιάστρια πώς έμαθε να μιλά τη γλώσσα τόσο καλά. «Σε αυτή τη φωτογραφία που μου δείξατε είναι και η καθηγήτρια Γαλλικών που μας έκανε μάθημα στο σχολείο. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Εκεί έμαθα Γαλλικά. Στο σχολείο τα έμαθα. Δεν πήγα φροντιστήριο. Αλλά συνέχισε να τα χρησιμοποιώ, αλληλογραφούσα και μιλούσα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα στη Γαλλία. Είχα ξαναπάει πριν από δύο χρόνια».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ