Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης: Στρατηγική «αντιπαραβολής πεπραγμένων» με τον ΣΥΡΙΖΑ – Το μήνυμα έστειλε από τον Έβρο ο πρωθυπουργός – «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου»

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε πρώτο ενικό στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ειλημμένη απόφαση η αντιπαραβολή πεπραγμένων της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα σημαντικότερα πεδία του δημόσιου βίου, καθώς, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, η «γαλάζια» υπεροχή είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης.
Σε αυτά περίοπτη θέση κατέχει το ζήτημα της ασφάλειας και εν προκειμένω ο φράχτης στον Έβρο, που επανήλθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά το ψήφισμα για την αναστολή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την οποία στήριξε μεταξύ άλλων ενθέρμως ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε στον Νομό Έβρου και ειδικότερα σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ενώ απηύθυνε ομιλία και στον φράχτη μετά την υπογραφή της επέκτασής του.

Στηλιτεύοντας τις κινήσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύουν αυτό το έργο και φτάνουμε μέχρι του σημείου να καταθέσουν τροπολογία και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνικό ανάχωμα, ο φράχτης, από ευρωπαϊκούς πόρους. Για να το πω απλά, να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, να το πληρώσετε όλοι εσείς οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτό μας ζητάει ο κύριος Παπαδημούλης, αυτό ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θέλω να το ακούσετε πολύ προσεκτικά, διότι στις επόμενες εκλογές θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις. Και εδώ πέρα θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά και να σταματήσουμε να ψαρεύουμε σε θολά νερά».

Επιστροφή στο 2015

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε πρώτο ενικό στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να απαντήσει: «Εάν θα συνεχίσει σε μια πολιτική προστασίας των συνόρων ή θα επιστρέψουμε στη λογική του 2015, όπου ο καθένας έμπαινε και έβγαινε -δεν έβγαινε συνήθως, έμπαινε βασικά- όπως ήθελε και όποτε ήθελε. Και καταλήξαμε να έχουν περάσει από την πατρίδα μας παραπάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς να ξέρουμε ούτε ποιος μπαίνει, ούτε πού πηγαίνει, ούτε ποιος είναι ο σκοπός του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος μετά τη φιλολογία των τελευταίων ημερών. «Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο», δήλωσε κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Ορεστιάδας.

Μάλιστα, συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να δώσει μία ακόμη ξεκάθαρη απάντηση: «Θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει τον φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει;».

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι η πολιτική απόλυτης προστασίας των εθνικών μας συνόρων, που είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά σύνορα, θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία. Επιχειρώντας μάλιστα να αποδομήσει τον κατεξοχήν μαξιμαλιστικό λόγο που εκφέρουν κόμματα, κομματίδια και κινήσεις στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε με νόημα ότι «εμείς, φίλες και φίλοι, δεν είμαστε πατριώτες στα λόγια. Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό πατριωτισμό, πιστεύουμε στην ανάγκη της χώρας να μπορέσει να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει σε μια Ευρώπη η οποία αλλάζει και αυτή την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, αυτή την ισχυρή Ελλάδα, τη χτίζουμε βήμα βήμα».

* Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ