Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκος Γκάλης: Ο «θεός» γύρισε σπίτι – Αποθέωση στο Αλεξάνδρειο για την ομάδα που κατέκτησε το Super Cup του 1986 (Εικόνες και Βίντεο)

Η είσοδός του 10 λεπτά πριν το τζάμπολ του Άρη με τον Προμηθέα επισκίασε το ίδιο το ματς της Basket League

Έως τώρα δεν πιανόταν για επίσημος τίτλος, αλλά η ΕΟΚ
αποφάσισε ότι πρέπει να κατοχυρωθεί ο νικητής του Super Cup του 1986, τα δύο παιχνίδια μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού. Οι «κίτρινοι» έκαναν περίπατο, νικώντας στο Αλεξάνδρειο 117-85 και στην Αθήνα 104-88. Έτσι, η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε να το κάνει επίσημο. 

Ως εκ τούτου, την Κυριακή η ομάδα εκείνη, με τους Μιχάλη Ρωμανίδη και Νίκο Φιλίππου -μέλη της Εθνικής που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του ’87- αλλά χωρίς τον προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, μπήκε στο Αλεξάνδρειο. Μαζί και ο θρυλικός Χάρης Παπαγεωργίου, οι Βασίλης Λυπηρίδης και Γιώργος Δοξάκης. Η τρόπον τινά εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του παιχνιδιού Άρης-Προμηθέας για την Basket League (95-79). 

Φυσικά, η παρουσία του Νίκου Γκάλη, που μπήκε σε ένα γήπεδο το οποίο έχει πάρει το όνομά του, ξεχώρισε. 

«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί εμείς εκτελούσαμε στο γήπεδο αλλά ο κόσμος ήταν η ψυχή μας. Το αφιερώνουμε στον προπονητή μας, τον Γιάννη Ιωαννίδη», είπε φανερά συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ