Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ιτούδης: Θέλουμε play-in τουρνουά στην EuroLeague – Από τις 18 ομάδες προκρίνονται οι 8

«Θέλουμε να το κάνουμε ακόμα πιο συναρπαστικό», επισήμανε

Η Φενέρμπαχτσε
ηττήθηκε στην παράταση από τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο προκρίθηκε στην φάση των «8» της φετινής EuroLeague.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε αμέσως μετά τον αγώνα, ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά το σχόλιο για τα όσα έγιναν στο παρκέ, παρέθεσε τις σκέψεις του αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, ζητώντας αλλαγές που θα δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να διαγωνιστούν σε μία δεύτερη φάση.

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Στην αρχή, υπήρχαν 16 ομάδες και 8 μπορούσαν να πάνε παραπέρα, δηλαδή το 50%. Αν το συγκρίνουμε με το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, 16 από τις 30 πηγαίνουν στα play-offs του ΝΒΑ και υπάρχει επίσης ένα play-in. Προσέθεσαν κάτι ενδιαφέρον στους οπαδούς. Εδώ προσθέσαμε 2 ομάδες, και ακόμα μόνο 8 ομάδες προχωρούν περισσότερο, είναι πολύ λιγότερο από 50%».

«Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε. Το λέω αυτό από τότε που ήμουν προπονητής της ΤΣΣΚΑ, δεν έχει σημασία αν είμαστε πέμπτοι, έκτοι, έβδομοι ή όγδοοι τώρα. Οι άνθρωποι σκέφτονται πώς να προσθέσουν κάτι, πώς να προσφέρουν περισσότερα παιχνίδια και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια. Εδώ, όταν παίζουν 20 ομάδες ή 22 ομάδες, ας προχωρήσουν μόνο 6 από αυτές στα play-offs, ίσως αυτό θα ήταν καλύτερο», τόνισε υπαινικτικά.

Και ολοκλήρωσε δίνοντας τη δική του οπτική για την εξέλιξη του συστήματος της EuroLeague: «Όταν καλούμαστε ως προπονητές, ως Σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague, να εκφράσουμε τη γνώμη μας επειδή ηγούμαστε αυτών των οργανισμών, θα δώσουμε τις ιδέες μας και έχουμε πολλές από αυτές. Θέλουμε ένα play-in, θέλουμε να το κάνουμε ακόμα πιο συναρπαστικό. Η Ευρωλίγκα είναι ήδη πολύ ενδιαφέρουσα. Ακόμη και αν η Άλμπα, ο Παναθηναϊκός ή η Βιλερμπάν είναι τελευταίες, δεν είναι εύκολο παιχνίδι, είναι δύσκολο όπου κι αν πας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ