Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ποδόσφαιρο: Πέντε ιταλικές ομάδες στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων – Θρίαμβος Άλκμααρ και Παυλίδη (Βίντεο)

Συνέτριψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η κραταιά στο Europa League Σεβίλλη

Μίλαν και Ίντερ στο Champions League, Ρόμα και Γιουβέντους στο Europa League και Φιορεντίνα στο Europa Conference League. Η θαυμαστή πορεία των ιταλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζεται, καθώς πέντε εξ αυτών συνεχίζουν στα ημιτελικά των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Γιουβέντους πέρασε από τη Λισαβόνα με ισοπαλία, σκορ 1-1, ενώ είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ η Ρόμα σκόραρε στο 90′ το γκολ που έκανε το σκορ 2-1 και έστειλε το ματς με τη Φέγενορντ στην παράταση, αφού είχε ηττηθεί 1-0 στο πρώτο ματς. Οι Ρωμαίοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ για να νικήσουν 4-1 και να βάλουν… φωτιά στο «Ολίμπικο», θρυλικού Φραντσέσκο Τότι παρόντος. 

Στο Βέλγιο, δε, προσυπεγράφη το τέλος της θαυμαστής πορείας της Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ στο θεσμό. Είχε ελπίδες με το 1-1 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο πρώτο παιχνίδι της Γερμανίας, αλλά η ομάδα του Σάμπι Αλόνσο την συνέτριψε 4-1 και πήρε την πρόκριση. 

Στο Europa, πάντως, συνεχίζει και η δυνάστης του θεσμού. Η Σεβίλλη συνέτριψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 και προκρίθηκε ξανά στους ημιτελικούς της διοργάνωσης που έχει κατακτήσει έξι φορές τα τελευταία εφτά χρόνια, με δυνατή υποψηφιότητα για την έβδομη. Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν πετύχει κάτι ασύλληπτο, αφού σε 27 περιπτώσεις διπλών παιχνιδιών την τελευταία δεκαετία στη διοργάνωση, έχουν αποκλειστεί… δύο φορές. 

Σε ό,τι αφορά το Europa Conference League, η Φιορεντίνα, που είχε νικήσει μέσα στην Πολωνία τη Λεχ Πόζναν 4-1, βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο «Αρτέμιο Φράνκι» 3-0 πριν μειώσει και αποφύγει τους μπελάδες. Η μόνη πρόκριση που κρίθηκε στα πέναλτι, έγινε στην Ολλανδία. Η Άλκμααρ είχε ηττηθεί από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο 2-0, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς από το 13′, με δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο δεύτερο. Οι Ολλανδοί προκρίθηκαν στα πέναλτι, με επιμέρους σκορ 4-1. 

Οι προημιτελικοί στο Europa League 

Ρόμα-Φέγενορντ 4-1 (0-1)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους 1-1 (0-1)
Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4 (1-1)
Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 (2-2) 
*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου παιχνιδιού

Το πρόγραμμα των 1ων ημιτελικών

12 Μαΐου (22:00)

Γιουβέντους-Σεβίλλη
Ρόμα-Μπάγερ Λεβερκούζεν

Οι προημιτελικοί στο Europa Conference League 

Άλκμααρ-Άντερλεχτ 2-0 (4-1 πεν.) (0-2)
Φιορεντίνα-Λεχ Πόζναν 2-3 (4-1) 
Νις-Βασιλεία 1-2 (2-2) 
Γουέστ Χαμ-Γάνδη 1-1 (4-1)

Το πρόγραμμα των 1ων ημιτελικών 

12 Μαΐου (22:00)

Φιορεντίνα-Βασιλεία
Γουέστ Χαμ-Άλκμααρ

Europa League

Europa Conference League

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ