Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΑΝ.Α.ΣΑ: Η ευθύνη για την ματαίωση των ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ 2023 έχει ονοματεπώνυμο. Περιφερειακή Αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Έλλειψη ενδιαφέροντος και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Η ευθύνη για την ματαίωση των ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ 2023 έχει ονοματεπώνυμο. Περιφερειακή Αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Έλλιψη ενδιαφέροντος και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Η είδηση για την ματαίωση των  αγώνων στίβου Βεργώτεια 2023 που διεξάγονται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στο Αργοστόλι σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και με την συμμετοχή γνωστών πρωταθλητών του ελληνικού στίβου, λύπησε βαθύτατα και προβλημάτισε  κάθε Κεφαλλονίτη και Κεφαλλονίτισσα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το πρόβλημα είναι τεχνικό και έγκειται στην κακή κατάσταση του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) των αγωνιστικών χώρων.

Δυστυχώς κάποιοι που είχαν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης αδιαφόρησαν και καθυστέρησαν χαρακτηριστικά.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για λογαριασμό και των δήμων και εν προκειμένω του δήμου Αργοστολίου, υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έλαβε την 02/03/2022 έγκριση στο έργο «Αστικές και αθλητικές αναπλάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» και αμέσως μετά την 08/04/2022 την έγκριση του επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ένα ολόκληρο χρόνο μετά, η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δεν κατάφερε να προωθήσει το υποέργο που αφορούσε στο Αργοστόλι, το Ληξούρι και την Ιθάκη με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ, ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΚΕ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ».

Έτσι καθυστερεί, χωρίς λόγο, δυο μήνες να λάβει απόφαση αποδοχής των όρων δανειοδότησης, και το πράττει με την 493-26/07-06-2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Όμως η απόφαση αυτή ήταν ελλιπής και μετά από πέντε μήνες(!) λαμβάνεται νέα απόφαση της Οικ. Επιτροπής η 1065-58/29-11-2022.

Η περιφερειακή αρχή θα αφήσει να περάσουν ανεκμετάλλευτοι άλλοι τέσσερες μήνες μέχρι να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των μερών με σκοπό την υλοποίηση του έργου, και λαμβάνει την απόφαση 87-9/23-03-2023.

Με την παράθεση των αποφάσεων και των ημερομηνιών που ελήφθησαν αυτές, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι, σε μια ακόμη σημαντική υπόθεση όπως η δημιουργία των προϋποθέσεων για την συνέχιση του θεσμού των ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ στο Αργοστόλι, η σημερινή περιφερειακή αρχή αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Έλλειψη ενδιαφέροντος και σαφούς προτεραιότητας, ανεξήγητες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, οδήγησαν στο φιάσκο της ματαίωσης των ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ αφού, δώδεκα μήνες μετά από την λήψη της χρηματοδότησης, η περιφερειακή αρχή δεν κατάφερε ούτε καν να δημοπρατήσει την τεχνική βελτίωση που απαιτούσε το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου!

Μετά το λουκέτο στο ΕΑΚ της Κέρκυρας, τώρα η ματαίωση των ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ στο Αργοστόλι.

Η ΑΝΑΣΑ είχε και έχει στην προμετωπίδα της την βελτίωση των αθλητικών υποδομών και την παροχή ευκαιριών στους νέους τις νέες και γενικότερα στους πολίτες των νησιών μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ