Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το Νησί της Βροχής-Ένα μυστικό ημερολόγιο

Ένα ημερολόγιο 100 ετών, κρυμμένο σε σοφίτα, γίνεται η αφορμή για ένα εφηβικό μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ και μυστήριο!

Πώς ήταν η ζωή για τις γυναίκες την περίοδο της Μπελ Επόκ στην Ελλάδα; Και τι σχέση μπορεί να έχει ένα ημερολόγιο 100 ετών κρυμμένο σε μια σοφίτα με την πρώτη φεμινίστρια;
Η δημοσιογράφος Δανάη Δραγωνέα υπογράφει «Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο», ένα τρυφερό και περιπετειώδες μυθιστόρημα, η πλοκή του οποίου εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα το 1996 και μιλά με χιούμορ για τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα του 19ου αιώνα.

Η ίδια σημειώνει: «Το Νησί της Βροχής είναι η ιστορία της Ίζι και του Βικέντιου, της «αναγκαστικής» τους φιλίας και ενός μυστηρίου 100 ετών που τους οδηγεί να ανακαλύψουν πώς ήταν η ζωή για τις γυναίκες την περίοδο της Μπελ Επόκ στην Ελλάδα. Η εκρηκτική, πεισματάρα και πάντα θυμωμένη Ίζι, βρίσκει για μοναδικό σύμμαχο ένα αγόρι που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν έχει καμία διάθεση να μπλέξει σε περιπέτειες. Η συνάντηση αυτών των δυο 12χρονων παιδιών ήταν η αρχή για να επιστρέψω στην Κέρκυρα του 1996 και να διηγηθώ την ιστορία τους».

Το Νησί της Βροχής-Ένα μυστικό ημερολόγιο
Συγγραφέας: Δανάη Δραγωνέα
Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη
Σελίδες: 208
Κατηγορία: Εφηβικό μυθιστόρημα

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, καθώς και στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού: https://bit.ly/3faWDab

Λίγα λόγια…
… για την ιστορία
Η Ίζι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει από την Κέρκυρα στο αγαπημένο της Λονδίνο. Ώσπου στη σοφίτα του παμπάλαιου σπιτιού όπου έχει μετακομίσει γνωρίζει την Αριάνα, η οποία θέλει να φύγει από το «νησί της βροχής» ακόμη περισσότερο και απ’ όσο η ίδια. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα…

Μαζί με το (πρώην) πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο γύρω από την Αριάνα, ακολουθώντας ίχνη καλά κρυμμένα σε ένα αινιγματικό τετράδιο μουσικής.

Διαβάζοντας το ημερολόγιο της Αριάνα, τα δυο παιδιά θα μάθουν για τη σπουδαία Εφημερίδα των Κυριών, για την πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και θα καταλάβουν τι σήμαινε να έχεις γεννηθεί γυναίκα τον 19ο αιώνα και με ποιους τρόπους κάποιες ανάμεσά τους ξεκίνησαν να αντιστέκονται στα στερεότυπα της εποχής.

Μαζί τους ο αναγνώστης θα γνωρίσει και την «πραγματική» Κέρκυρα, όπου –όταν δε βρέχει– μπορεί κανείς να περάσει τις μέρες του κολυμπώντας γύρω από τον κατεστραμμένο Πόντε της Βασίλισσας, παίζοντας κρυφτό στην πίσω πλευρά των Ανακτόρων και κυνηγώντας αγάλματα πέτρινων φτερωτών λιονταριών στο Παλαιό Φρούριο.

«Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο» είναι ένα συναρπαστικό εφηβικό μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ, για ένα μυστήριο εκατό χρόνων που αναζητά τη λύση του.

…για τη συγγραφέα
Η Δανάη Δραγωνέα είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και συνδρύτρια του Κάθε Μία Ιστορία, μιας πλατφόρμας podcasts αφιερωμένης στο γυναικείο storytelling.

Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια εκδηλώσεων του περιοδικού ΟΖΟΝ. Έχει εργαστεί ως παραγωγός και παρουσιάστρια στην πλατφόρμα του VICE, όπου έχει πραγματοποιήσει θεματικούς κύκλους video συνεντεύξεων με σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού. Έχει δώσει ομιλίες σχετικά με τη γυναικεία ταυτότητα στον Περιοδικό Τύπο και τα έμφυλα στερεότυπα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ) και μεταπτυχιακού τίτλου από το University of The Arts London), από όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση.

Το βιβλίο της “Το Νησί της Βροχής – Ένα μυστικό ημερολόγιο” Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, απέσπασε το Βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου» για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ