Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σπύρος Κροκίδης: «Στην παιδεία επιτεύχθηκαν σημαντικές αλλαγές και κατακτήσεις. Στη Κέρκυρα οφείλουμε να βελτιώσουμε τις σχολικές υποδομές»

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κροκίδης. Αμέσως μετά την συνάντηση ο κύριος Κροκίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κύριο Πέτρο Αγγελόπουλο για την συνάντηση στο γραφείο του, στο πλαίσιο της οποίας είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ διεξοδικά για θέματα της εκπαίδευσης, τόσο στα Ιόνια νησιά, όσο και γενικότερα.
Οφείλω να παραδεχθώ ότι η Κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως σε αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ έχουν επιτύχει πολλά και σημαντικά επιτεύγματα με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου και καινοτόμου εκπαιδευτικού συστήματος για όλα τα παιδιά. Στόχος του σχολείου πέρα από την γνώση και την εκπαίδευση είναι η διαμόρφωση ισχυρών προσωπικοτήτων και χαρακτήρων, που να διαθέτουν όλα τα εφόδια και τα εχέγγυα, όχι μόνο να πετύχουν τους στόχους τους, αλλά να είναι χρήσιμοι και ευτυχισμένοι πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα όλα τα παιδιά της χώρας μας και να έχουν ίσες ευκαιρίες στην αφετηρία της ζωής τους.

Είχα την ευκαιρία, στο πλαίσιο της συνάντησης μου με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης, αν και δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του θέματα υποδομών, να θέσω τα ζητήματα και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Κέρκυρα με τις προβληματικές κτηριολογικές υποδομές της εκπαίδευσης. Προβλήματα που έρχονται από βάθος χρόνου, αλλά σε καμία περίπτωση, αυτό δεν αποτελεί άλλοθι. Θα πρέπει η αυτοδιοίκηση Α! και Β! βαθμού σε συνεργασία και με την εκπαιδευτική κοινότητα, να συναποφασίσουν σε ένα σχέδιο για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και να αρχίσει άμεσα, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, η υλοποίηση του. Στο πλαίσιο αυτό αναμένω να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εκπαιδευτηρίου Α! βάθμιας εκπαίδευσης στο Γαστούρι, με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2023-2030 αφού το συγκεκριμένο έργο έγινε «γέφυρα», όπως επίσης να κατασκευαστεί επιτέλους και το Δημοτικό σχολείο Κοντοκαλίου από του πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Επίσης να αξιοποιηθούν οι πόροι που παρέχει στην αυτοδιοίκηση το κράτος για την συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

Τέλος έθεσα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το θέμα, το οποίο θεωρώ ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη, να διδάσκεται η τοπική ιστορία και θεωρώ ότι είναι ένα αίτημα το οποίο θα πρέπει να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπως θα πράξω και εγώ από όποιο μετερίζι κληθώ να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου και τον τόπο μου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ