Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκλογές 2023: Την εξαίρεση τριών δικαστών ζητά το κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο

Σε ένα ακόμα νομικό τρικ προχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Πριν από λίγο κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης τριών δικαστών της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη, Δημήτρης Χατζηλιάδης, αιτήθηκε την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Πολιτικού Τμήματος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση.

Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση εξαίρεσης θα κριθεί  από το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

H δήλωση της Βάσως Πανταζή, δικηγόρου του Η. Κασιδιάρη:

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστές για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού  κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές. Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τος ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση. Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους. Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικοτερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές. Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις τρεις δικαστες αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς θεσμικά να θωρακίσουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο τμημα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα, καθ ότι, ουσίες πρωταγωνίστριες αρνητικών δημοσιευμάτων, η δε Τρίτη εξ αυτών, ουσα εφέτης ανακρίτρια είχε λάβει απόφαση γι αυτόν και τον είχε προφυλακίσει, ενώ αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας, ζητούμε να απέχουν από μόνες τους, διαφορετικά ζητούμε να εξαιρεθούν από τον Άρειο Πάγο» δήλωσε η συνήγορος του Η. Κασιδιάρη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ