Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σωτ. Γκίκας: Πρόγραμμα ΝΔ, Κοστολογημένο, Εφικτό και Υλοποιήσιμο

Άρθρο του Στέφανου Σωτ. Γκίκα*

Δομημένο πάνω σε πέντε βασικούς άξονες, παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το νέο κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027.

Εξόχως σημαντικός, αυτονοήτως, είναι ο άξονας της οικονομίας, καθώς περνά αισιόδοξα μηνύματα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, αλλά και στα νοικοκυριά και στους πολίτες, δείχνοντας ότι η Ελληνική οικονομία θα συνεχίσει ανοδικά τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς και το θετικό επενδυτικό περιβάλλον θα διευρυνθεί περαιτέρω.

Στην τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παρά τη μεταναστευτική, την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου, ενώ καταδείχθηκε η συνέπεια λόγων και έργων. Με την μείωση φόρων και εισφορών, με την στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, με την αύξηση των μισθών σε σύνδεση με την παραγωγικότητα, δόθηκε η δυνατότητα σημαντικής ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Τα στοιχεία άλλωστε του ρυθμού ανάπτυξης, της αύξησης των επενδύσεων, της μείωσης της ανεργίας και της υλοποίησης εμβληματικών έργων, είναι η επιβεβαίωση του απολογισμού μιας κυβέρνησης, που μετά από πολλά χρόνια, εξάντλησε την τετραετία αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος.

Τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστική την οικονομία μας και θα βοηθήσουν τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Έτσι από την 1η Ιανουαρίου 2025, αυξάνεται  το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε οικογένεια που έχει παιδιά.

Μειώνεται κατά 20% το τέλος επιτηδεύματος το  2025, κατά 30% το 2026, ενώ καταργείται ως το τέλος της τετραετίας. Μειώνονται επίσης οι ασφαλιστικές εισφορές και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Όμως παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με διενέργεια αυτόματων ψηφιακών ελέγχων, εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και διπλασιασμό των ηλεκτρονικών συναλλαγών με την καθολική χρήση POS.

Φιλόδοξοι, αλλά ρεαλιστικοί είναι και οι οικονομικοί στόχοι για την επόμενη τετραετία, εφόσον φυσικά προχωρήσουμε ομαλά, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα καταγράψουμε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, ανεργία στο 8% μέχρι το 2027, αύξηση εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ, αύξηση μεριδίου μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ και 12μηνη τουριστική περίοδο με δημόσια έσοδα από τον τουρισμό που θα υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ ετησίως. Επίσης αξιοσημείωτη θα είναι η αύξηση μισθών κατά 25% μέσα στην επόμενη τετραετία και οι νέες  αυξήσεις στις συντάξεις με στόχο να προσεγγίσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο!

Όλα αυτά απολύτως κοστολογημένα, εφικτά και υλοποιήσιμα σε βάθος τετραετίας, χωρίς κίνδυνο για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και με την επενδυτική βαθμίδα εξασφαλισμένη. Σήμερα τα δημόσια αποθεματικά είναι κοντά στα 40 δις ευρώ, παρά τις κρίσεις και παρά τη μείωση 50 φόρων που υποσχέθηκε και έκανε πράξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα, το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων δις ευρώ, που κατά την προσφιλή λαϊκίστικη τακτική, υπόσχεται στους πάντες τα πάντα και που εάν ήθελε εφαρμοστεί, με μαθηματικό τρόπο  θα μας γυρνούσε στο 2015 και στα Μνημόνια!

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη. Ο τόπος δεν αντέχει πειράματα, «Δήμητρες», κυβερνήσεις ηττημένων και καταστροφικές οικονομικές πολιτικές που θα «ρίξουν τη Χώρα στα βράχια»!

Η Χώρα θέλει στιβαρό κυβερνήτη, σταθερότητα, συνέχιση των τολμηρών μεταρρυθμίσεων, αξιοκρατία και πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Με άλλα λόγια ο τόπος έχει ανάγκη την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

*Υπ. Βουλευτής Κερκύρας με τη Νέα Δημοκρατία

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ