Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Η Σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη, είναι απαράδεκτη και μη Συμβατή με χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ»

Με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου Δήμαρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση – Φρέντη Μπελέρη, ο Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, είναι απαράδεκτη και θα έλεγα δεν είναι συμβατή με χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελληνική Κυβέρνηση δια των Υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, αντέδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα ο κ. Μπελέρης να αφεθεί ελεύθερος. Όμως η ενέργεια αυτή των Αλβανικών αρχών, μας προβληματίζει και θέτει ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.
Πριν λίγους μήνες είχα την χαρά και την τιμή να συνοδέψω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Χειμάρρα όπου μας υποδέχθηκε ο κ. Μπελέρης. Τότε, είχαμε επισημάνει ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την φιλία και συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Είχαμε επίσης τονίσει, ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας, όπως αυτά προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες.
Ας μην το λησμονούμε αυτό….».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ