Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το Θέατρο Ληξουρίου βρήκε το δρόμο του για την αποκατάστασή του

Η Περιφερειακή Αρχή χρηματοδοτεί με 2.000.000 ευρώ την ανακατασκευή του Θεάτρου μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Ληξουρίου.

Περιφερειάρχης: “Το υποσχεθήκαμε, το προσπαθήσαμε και το προχωρήσαμε!”

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Ληξούρι συνοδεύοντος τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, έγινα δέκτης παραπόνων από συμπολίτη μας για την κατάσταση του Θεάτρου, το οποίο είναι κλειστό από τους σεισμούς το 2014.

Τους ενημερώνω λοιπόν ότι το πήραμε πάνω μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου.

Τέλος στο σήριαλ της αποκατάστασης των ζημιών του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του 2014 έρχεται να δώσει η Περιφερειακή Αρχή χρηματοδοτώντας με 2 εκατομμύρια ευρώ την ανακατασκευή του μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Ληξουρίου.

Κατ΄ αρχάς η Περιφέρεια ολοκλήρωσε ήδη την διαδικασία τροποποίησης της με αριθμό 100/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής “Δωρεά 5 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014” προς την κατεύθυνση: έργα τα οποία είχαν προβλεφθεί, και δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η δημοπράτησή τους, να αντικατασταθούν με ώριμα προς δημοπράτηση έργα όπως ήταν αυτό του Θεάτρου Ληξουρίου.

Έτσι το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, το αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό στολίδι του Ληξουρίου μέχρι το 2014, σύντομα θα αποδοθεί στην κοινωνία και τις πολιτιστικές δράσεις της.

“Το υποσχεθήκαμε, το προσπαθήσαμε και το προχωρήσαμε!”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ