Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, του προέδρου δημοτικής επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Παπαδάτου και της Δημοτικής Αρχής .

«Αγαπητά μας παιδιά,

Τις επόμενες ημέρες καλείστε να αντιμετωπίσετε μια σημαντική πρόκληση , εκείνη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων σηματοδοτεί αφενός τη χρονική αφετηρία μιας σημαντικής εξεταστικής διαδικασίας για την οποία έχετε κοπιάσει εδώ και πολύ καιρό, αφετέρου το τέλος μιας πολυετούς εκπαιδευτικής πορείας κατά την οποία είχατε την ευκαιρία χάρη στους/στις εκπαιδευτικούς σας να αποκτήσετε γνώσεις και κοινωνικές δεξιότητες, να διαμορφώσετε στάσεις και αξίες για την ενήλικη ζωή σας και να προετοιμαστείτε για τις σπουδές που εσείς επιθυμείτε και έχετε τη φιλοδοξία να ολοκληρώσετε. Ταυτοχρόνως, όμως, σηματοδοτούν τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή και φυσικά στη φοιτητική ζωή, μία περίοδο συλλογής γνώσεων και εμπειριών.

Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς σας που στέκονται δίπλα σας με υπομονή και αμέριστη αγάπη και στους καθηγητές σας που με τις γνώσεις και την μεθοδικότητα τους συντελούν καθοριστικά ώστε κάθε χρόνο σε όλη την Κέρκυρα να απολαμβάνουμε επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Δώστε αυτή τη μάχη, σ αυτόν τον εξεταστικό μαραθώνιο, με ηρεμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, να θυμόσαστε : πως ακόμα και αυτές οι σημαντικές εξετάσεις δεν αποτελούν παρά μόνο μία από τις πολλές μάχες και τις επακόλουθες ευκαιρίες στη ζωή σας. Σε αυτή τη ζωή, η χαρά και η ικανοποίηση βρίσκονται στο ταξίδι … «η Ιθάκη… σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο». Πάντα όμως, να στοχεύετε ψηλά, να στοχεύετε στον ουρανό – «πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό», που έλεγε και ο ποιητής Σαχτούρης.

Πιστεύοντας ακράδαντα στις ικανότητές σας, στην πίστη και στη δύναμη που έχετε μέσα σας, η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας σας εύχεται πρώτα απ΄ όλα υγεία, αισιοδοξία και οι κόποι και οι αγωνίες σας να στεφθούν με το αποτέλεσμα που στοχεύετε κι επιθυμείτε .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ