Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δυναμική παρουσία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο Επιστημονικό Συνέδριο για την Πράσινη Κυκλική Οικονομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Attica Green Expo.

Στο Επιστημονικό Συνέδριο για το περιβάλλον στη χώρα, στη 2η Attica Green Expo, συμμετείχε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις TAE KWON DO Παλαιού Φαλήρου, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, πολιτών και μαθητών.

Στο περίπτερο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ) που είχε την ευθύνη –προετοιμασία , ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας οργάνωσε τη συμμετοχή του και παρουσίασε τις δράσεις που προωθούνται και αφορούν στην κυκλική οικονομία, διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωσης, περιβαλλοντικές δράσεις (περιβαλλοντική προστασία, περιβαλλοντική εκπαίδευση κλπ.) .

Στις παρουσιάσεις και στις δράσεις της ATTICA GREEN EXPO 2023 από πλευράς Δήμου Βόρειας Κέρκυρας έλαβαν μέρος οι κ.κ : Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη, Γενικός Γραμματέας Κων/νος Προβατάς ενώ συμμετείχε και ο Οικονομολόγος- Στατιστικός κ. Θεόδωρος Βώρος.

Οι ομιλίες ήταν μέρος των θεματικών συζητήσεων του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος» και της Π.Ε.Γ.Γ.Τ.Α. “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων σχέσεων κα Σπυριδούλα Κόκκαλη ανέλυσε το θέμα: “Οι γωνίες ανακύκλωσης στην διαχείριση απορριμμάτων-Το μοντέλο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας”, ενώ ανάλυση των στατιστικών δεδομένων έγινε από τον Οικονομολόγο- Στατιστικό κ. Θεόδωρο Βώρο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διανεμήθηκε πλούσιο εξειδικευμένο ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που αφορούν και στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ανακύκλωση και καθαριότητα, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Το 4ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», το Δήμο Παλαιού φαλήρου, το Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting, και το Φορέα Διοργάνωσης Θεματικών Εκθέσεων Attica Green Expo. Το συντονισμό των εργασιών είχε ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Κών/νος Προβατάς.

Το Συνέδριο αποτέλεσε, παράλληλα, την 4η Ετήσια Συνάντηση Στελεχών Οικονομικών Υπηρεσιών, των 332 Δήμων της χώρας, που συμμετέχουν στο «Εθνικό Δίκτυο Τεχνογνωσίας & Επικοινωνίας Στελεχών Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ – Δίκτυο Ξενοφών».

Η Έκθεση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την προσέλευση πλήθους επισκεπτών, με επισκέψεις σχολείων, καθώς και παιδιών με τους γονείς τους για να γνωρίσουν από κοντά τις περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε παρουσίαση θεμάτων κυκλικής οικονομίας, ανακύκλωσης, βιώσιμης ανάπτυξης, διαχείρισης αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.ά.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης εξήρε την ΠΕΔΙΝ , τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Παρίση και το Γενικό Δ/ντη κ.Ανδρέα Ζαπάντη για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία των συμμετοχών των Δήμων των Ιονίων Νήσων καθώς επίσης και το Γενικό Γραμματέα Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Κων/νο Προβατά για τη συμβολή του ως συντονιστής στην ημερίδα των Γενικών Γραμματέων .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ