Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύσκεψη Δημάρχου – Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Κέρκυρα

Η δημιουργία Κέντρων Καινοτομίας με έδρα την Κέρκυρα για την α’θμια και β’θμια εκπαίδευση της Π.Ι.Ν. ήταν το αντικείμενο σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρου Αγγελόπουλο, παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η Μ. Υδραίου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την δυνατότητα που δίνεται στον τόπο μας, η οποία με την πρακτική της εφαρμογή, μπορεί να κατατάξει την Κέρκυρα σε μια σύγχρονη πόλη σε ό,τι αφορά την τεχνολογική εκπαιδευτική πρόοδο και καινοτομία. Παράλληλα, όπως επεσήμανε, ανοίγει τεράστιες προοπτικές αφού δημιουργεί κόμβο για εκπαιδευτική, επιστημονική και ψηφιακή ροή επισκεπτών στο νησί μας.

Στη σύσκεψη, έγινε εκτενής ενημέρωση για το αντικείμενο του έργου καθώς και λεπτομερής συνεννόηση για την πολύπλευρη στήριξη που θα παρέχει ο Δήμος, όπως η στέγαση του Κέντρου, λειτουργικές δαπάνες και συμμετοχή στη διαχείριση και λειτουργία.

Το Κέντρο Καινοτομίας, φιλοδοξεί να ενσωματώσει και να διασυνδέσει τη σχολική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, τα ερευνητικά ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο και τις τοπικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα θα διασυνδέεται με παρόμοια εκπαιδευτικά οικοσυστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Τα Κέντρα Καινοτομίας θα είναι ειδικά κατασκευασμένα, υψηλής ποιότητας περιβάλλοντα μάθησης STE(A)M και γενικότερα προώθησης της καινοτομίας.

Προβλέπεται η δημιουργία εργαστηρίων VR/MR, υπολογιστών, ρομποτικής, χώρων κατασκευών καθώς και συναντήσεων και παρουσιάσεων, ενώ ενδεικτικά τα θέματα αιχμής με τα οποία θα ασχοληθεί το Κέντρο είναι εργαστήρια επαυξημένης πραγματικότητας, ρομποτική, παιχνίδια, μηχανική μάθηση κ.α.

Η σχετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, και το έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος».
Όπως δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αγγελόπουλος η δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές για την τοπική κοινωνία τοποθετώντας την στη σύγχρονη εποχή και θα δώσει ουσιαστικές δυνατότητες για δημιουργικότητα, κριτική σκέψη και τεχνολογικές εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις στα σχολεία.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Κέντρο Καινοτομίας «θα είναι ένας σύγχρονος κόμβος δημιουργικότητας ο οποίος θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για τον εκπαιδευτικό μετασχηματισμό, παρέχοντας στους νέους και την κοινωνία ένα δυναμικό περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την εξερεύνηση εστιάζοντας στις τεχνολογικές εξελίξεις, στο συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο τοπίο.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ