Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απολογισμός της Επετειακής Έκθεσης στρατιωτικών και προσωπικών κειμηλίων του στρατηγού Δημητρίου-Θεμιστοκλή Μ. Θεοτόκη (1874-1923) / Πρόσκληση στη διάλεξη για τον λογοτέχνη Κωνσταντίνο Μ. Θεοτόκη.

«Απολογισμός της Επετειακής Έκθεσης στρατιωτικών και προσωπικών κειμηλίων του στρατηγού Δημητρίου-Θεμιστοκλή Μ. Θεοτόκη (1874-1923)»

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας η επετειακή έκθεση στρατιωτικών και προσωπικών κειμηλίων του Στρατηγού Δημητρίου-Θεμιστοκλή Μ. Θεοτόκη (1874-1923), Μεράρχου της Ανεξάρτητης Μεραρχίας της Μικρασιατικής Εκστρατείας, καθώς συμπληρώθηκαν 100 έτη από τον θάνατό του. 

image.png

Από την ημέρα των εγκαινίων, 24-02-2023

Ο Δρ Δημήτρης Θεοτόκης, Εκπαιδευτικός και Έφορος Βιβλιοθήκης της Αναγνωστικής Εταιρίας, εγγονός του ηρωικού Μεράρχου, διέθεσε για πάνω από τρείς μήνες τα σημαντικής ιστορικής σημασίας στρατιωτικά και οικογενειακά κειμήλια, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πρωτότυπα αρχειακά τεκμήρια.  Όψεις της έκθεσης.png

 Όψεις της έκθεσης

Την έκθεση επισκέφθηκαν πλέον των χιλίων ατόμων. Εκπρόσωποι των αρχών, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και μαθήτριες της Κέρκυρας και πολλών σχολείων της Ελλάδας, καθώς και πολλοί συμπολίτες μας. Όλοι τους ξεναγήθηκαν στην έκθεση, που τεκμηριώνει μια συντεταγμένη και ηρωική στάση μέσα σε μια πολύ ταραγμένη αλλά και προσδιοριστική περίοδο της νεότερης ιστορίας μας.image.png

Τα σχόλια των επισκεπτών, στο βιβλίο εντυπώσεων της έκθεσης είναι χαρακτηριστικά:
image.png

Η Αναγνωστική Εταιρία θα συνεχίσει τις επετειακές εκδηλώσεις της για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την εκδημία του λογοτέχνη Κωνσταντίνου Μ. Θεοτόκη (1872-1923), ο οποίος εκτός όλων των άλλων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αναγνωστικής Εταιρίας και μάλιστα διετέλεσε Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής της, κατά τα έτη 1898-1900.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου θα μιλήσει ο Ομ. Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πυλαρινός.

Περισσότερα για την προσεχή εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.image.png

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ