Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στη φυλακή ο 60χρονος μαφιόζος – Τι ισχύει με την έκδοσή του

Στις φυλακές Κέρκυρας οδηγήθηκε o 60χρονος κατηγορούμενος για σχέσεις με την Καμόρα που βρίσκεται στη λίστα των 100 πιο επικίνδυνων κακοποιών της Ιταλίας.

Ο Ιταλός οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα της Κέρκυρας, ο οποίος μετά την απολογία του, διέταξε την κράτηση του στο σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού.

Πλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την υπόθεση της έκδοσης του ή μη, θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο 60χρονος καταζητείτο για σχέσεις με την μαφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Ο ίδιος έμενε στο νησί του Ιονίου για 21 χρόνια και εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο, χωρίς κανείς – μέχρι χθες – να έχει αντιληφθεί το παραμικρό για την δράση του. Μάλιστα, είχε δημιουργήσει τη δική του οικογένεια στην Κέρκυρα και είναι πατέρας ενός παιδιού.

Ποιος είναι ο 60χρονος
Πρόκειται για τον 60χρονο Vincenzo La Porta που αναζητούσαν οι Αρχές της Ιταλίας από το 2012, όταν κατάφερε να διαφύγει από την χώρα του όπου εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Γενική Εισαγγελία της Νάπολης, για συνολική φυλάκιση 14 ετών και 4 μηνών, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων.

Ο Vincenzo La Porta φέρεται στην ουσία να «ξέπλενε» το «βρώμικο χρήμα» της Μαφίας, μέσω της υλοποίησης μιας σειράς παράνομων οικονομικών επιχειρήσεων για λογαριασμό της πανίσχυρης φατρίας Contini της μαφιόζικης οργάνωσης της Νάπολης, Camorra.

Ο φυγόποινος που ζούσε με τα πραγματικά του στοιχεία, είχε καταφέρει τα τελευταία 10 χρόνια να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου έμενε σε σπίτι στα Γουβιά και εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόρια με ιταλική κουζίνα. Τον τελευταίο καιρό εργαζόταν συγκεκριμένα σε πιτσαρία της πόλης, ενώ με την σύντροφό του από την Αλβανία που έμεναν μαζί είχαν αποκτήσει και ένα παιδί.

Η ιταλικές Αρχές μετά από αδιάκοπες έρευνες εντόπισαν τα ίχνη του και ενημέρωσαν σχετικά τις ελληνικές Αρχές και στήθηκε από κοινού η αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψή του.

Η φωτογραφία που τον πρόδωσε
Να σημειωθεί ότι συνελήφθη μετά από δωδεκαετή αναζήτηση από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μια φωτογραφία, από τους πανηγυρισμούς για την ομάδα του σε ένα μπαλκόνι της Κέρκυρας, πρόδωσε τον Ιταλό φυγόποινο. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία τον έδειχνε στον όροφο της επιχείρησης όπου δούλευε, με πανό και κασκόλ από την ομάδα της Νάπολι, η οποία πήρε πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια. Μάλιστα, ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ