Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Όσα προβλήματα έχει η Τουρκία με τους γείτονές της, μπορεί να τα λύσει

Τι είπε στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων

Δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα με την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να δηλώνει στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων πως η χώρα του «δεν έχει προβλήματα με κανέναν που δεν μπορεί να επιλυθεί, ειδικά με τους γείτονές της».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήρε τη θέση της χώρας του στη διεθνή σκηνή και το ρόλο της διπλωματίας στις διακρατικές σχέσεις. Χωρίς να κατονομάσει την Ελλάδα, είπε μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία έχει γίνει σημαντικός παίκτης σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που έχουν αφήσει “σημάδι” στις διεθνείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια».

«Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με κανέναν που δεν μπορεί να επιλυθεί, ειδικά με τους γείτονές της», ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να αυξήσει τον αριθμό των «φίλων της», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και σημείωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας γύρω από την χώρα, προσθέτοντας ότι ο διάλογος, η διπλωματία θα είναι «τα πιο σημαντικά εργαλεία» για να το πετύχει.

Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα έχει παίξει ρόλο «κλειδί» για τη διευθέτηση της κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ επανέλαβε πως θα κάνει ότι μπορεί για την επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ