Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον μέχρι σήμερα διάκονο του Ιερού Προσκυνήματος π. Νικόλαος Σκορδίλη, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών, κατά σάρκα αδερφό του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σπυρίδωνος Σκορδίλη, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Υψηλής Θεοτόκου Μαγουλάδων, καθώς και του Αρχιμ. Θεολόγου Σκορδίλη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γαρίτσας. Και οι τρεις είναι κατά σάρκα υιοί του αειμνήστου ιερέως π. Ιωάννου Σκορδίλη.

 Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος του επεσήμανε ότι έρχεται να κατασταθεί λειτουργός των μυστηρίων της Εκκλησίας σε μια εποχή δύσκολη, σε μια εποχή μαρτυρίου της συνειδήσεως. Χρειάζεται ο ιερεύς με ανδρείο φρόνημα να ομολογεί την πίστη στον αληθινό Θεό, καθώς είναι μεταβαλλόμενη η εποχή και ο κόσμος, εκθειάζεται η αμαρτία ως αρετή, η ζωή του χριστιανού λοιδορείται, θεωρείται αφύσικη η ζωή της αγάπης, του αγώνος, του ήθους, της αληθινής ελευθερίας από τα δεσμά της αμαρτίας.  

 Δεν κατακτούμε την βασιλεία του Θεού, ούτε είμαστε άξιοι της αποστολής μας με άνεση και αξιώματα. Μαρτύριο και μαρτυρία, ικρίωμα σταυρού αναμένει αυτόν που καλείται από τον Θεό να διακονήσει ως αλιεύς ανθρώπων. Είναι τιμή και αξία για τον ιερέα να τελεί τα μυστήρια. Η θεία λειτουργία τελείται επί της γης, αλλά είναι επουράνια τάξη. Ο ιερέας πρώτος γίνεται κοινωνός της θείας φύσεως και μεταδίδει αυτή την κοινωνία στους ανθρώπους. Γι’ αυτό η ιερατική κλήση είναι μεγάλη δωρεά. Ο ιερέας δεν πρέπει να ξεχαστεί, δεν πρέπει να λησμονήσει αυτή την κλήση, αυτή την χάρη. Εν φόβω και τρόμω πρέπει να προσεγγίζει την αγία τράπεζα. Να βλέπει κάθε θεία λειτουργία σαν να είναι η τελευταία του. Να διαχειρίζεται την σωτηρία των ανθρώπων με προσευχή και φόβο Θεού, ώστε να μη γίνει η ιερωσύνη συνήθεια. Έστω και μία ψυχή κι αν ωφεληθεί, είναι εικόνα Θεού. Δεν πρέπει να χωρίζει τους ανθρώπους σε καλούς, σε ελαχιστοτέρους, σε εκείνους που δεν αξίζουν. Όλοι οι άνθρωποι είναι αδελφοί μας και εικόνες Θεού.

 Ο ιερέας καλείται να σηκώσει τον σταυρό της ιερωσύνης αντιμετωπίζοντας πολλές προκλήσεις: από τις παράλογες απαιτήσεις των ανθρώπων, από την καλπάζουσα αμαρτία, από την αδιαντροπιά. Όπλο θα είναι η προσευχή, η μελέτη, η ταπείνωση και η αναφορά στον Θεό για όσα πρέπει να αντιμετωπίσει ο ιερέας στην ζωή και την αποστολή του. Ο Θεός δίνει δύναμη, το ίδιο και οι άγιοι οι οποίοι στέκονται αρωγοί στο έργο της αρωγής και της διαποιμάνσεως. Η δρόσος του Αγίου Πνεύματος ανακουφίζει την δίψα του ιερέα στον ισχυρό πνευματικό καύσωνα των καιρών και τον βοηθά να νικά την μοναξιά που μπορεί να αισθανθεί. Και όλα αυτά εντός της Εκκλησίας.

Πολλοί ιερείς και πλήθος πιστών συμμετείχε στην θεία λειτουργία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ