Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει τους “Νέους της Όπερας” σε μια μοναδική συναυλία την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 21:00 στον Κήπο του Λαού. 

Η  συναυλία – gala όπερας με άριες και ανσάμπλ από το κλασικό λυρικό ρεπερτόριο – έχει λάβει το όνομά της από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» στο οποίο οι σολίστ της βραδιάς συμμετείχαν στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. «Οι Νέοι της Όπερας» ήταν μία πρωτοβουλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) με κύριο στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες, που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να δοκιμαστούν σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, ώστε να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία υπό την καθοδήγηση και εποπτεία καταξιωμένων καλλιτεχνών και επαγγελματιών. Τα εφόδια που έλαβαν κατά τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα τους βοήθησαν ουσιαστικά ώστε να αποτελούν σήμερα καταρτισμένους επαγγελματίες, πλήρως ανταποκρινόμενους στις σύγχρονες απαιτήσεις του Λυρικού Θεάτρου.

Στη συναυλία – gala όπερας συμμετέχει η μεσόφωνος Άννα Τσελίκα, ο μπασοβαρύτονος Γιώργος Παπαδημητρίου, ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας, η σοπράνο Ελένη Κομνή και ο πιανίστας Σπύρος Σουλαδάκης.

ΒΙΟ 

Άννα Τσελίκα

Μεσόφωνος – γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και έλαβε δίπλωμα μονωδίας (τάξη Χιονάτης Γκίνα). Συνέχισε τις σπουδές της στο Χαιρναισάντ της Σουηδίας με τον Ζαν-Ρονάλ Λαφόν, όπου και εμφανίστηκε σε ρόλους όπως Σαρλότ (Βέρθερος), Κάρμεν (Κάρμεν), Σέστο (Η μεγαλοψυχία του Τίτου), Ρόσβαϊσε (Οι Βαλκυρίες). Υπήρξε μέλος του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2017/18), ερμηνεύοντας τον ρόλο της Ντοραμπέλας (Έτσι κάνουν όλες). Πιο πρόσφατα εμφανίστηκε στο Κάντερστεκ της Ελβετίας ως Τρίτη Κυρία και Τρίτο Αγόρι (Ο μαγικός αυλός). Είναι κάτοχος πτυχίου Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και ανώτερων θεωρητικών (τάξη Κωνσταντίνου Κυριακίδη).

Γιώργος Παπαδημητρίου

Μπασοβαρύτονος – ξεκίνησε να μελετά πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε ηλικία πέντε ετών. Έλαβε δίπλωμα μονωδίας με τη Μάρθα Αράπη (2010), όντας παράλληλα έκτακτος χορωδός στην ΕΛΣ και στην ΕΡΤ. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ (City University of New York, υποτροφία ΙΚΥ), όπου ξεκίνησε τη σολιστική του πορεία ερμηνεύοντας, μεταξύ άλλων: Dr. Cajus (Οι εύθυμες κυράδες του Ουίντσορ) και Dr Grenvil (Τραβιάτα) με την Delaware Valley Opera, καθώς επίσης Colline (Μποέμ) και Figaro (Οι γάμοι του Φίγκαρο) με την Regina Opera. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία Βύρτσμπουργκ με τη Cheryl Studer. Την καλλιτεχνική περίοδο 2016/17 πρωτοτραγούδησε με την Εθνική Όπερα Ρήνου ως μέλος του Στούντιο Όπερας, ενώ από το 2018 έχει συμπράξει ως σολίστ με την ΕΛΣ στις παραγωγές Ζ, Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι, Η Υπνοβάτις, Ντον Κάρλο, Europeras, Μαντάμα Μπατερφλάι, Τα μαγικά μαξιλάρια, Η Φόνισσα, τα Παραμύθια του Χόφμαν, Gianni Schicchi, κ.ά. 

Πέρα από την οπερατική σκηνή, έχει συμπράξει σε συναυλίες Μιούζικαλ (Χριστουγεννιάτικο & Πρωτοχρονιάτικο Gala – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και Oπερέττες (Η Κρητικοπούλα – Θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας») με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ & του Δήμου Αθηνών, και έχει τραγουδήσει κάτω από την μπαγκέτα σπουδαίων μαέστρων όπως: Λουκάς Καρυτινός, Philippe Auguin, Μιχάλης Οικονόμου, Βασίλης Χριστόπουλος, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Γιώργος Πέτρου, Διονύσης Γραμμένος, κα.

Τέλος, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στον τομέα της «ακουστικής της άδουσας φωνής.»

Χρήστος Δεληζώνας

   Τενόρος – ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας δίπλωμα μονωδίας με τον Γιώργο Σούτη .Έχει παρακολουθήσει masterclasses και σεμινάρια μουσικής και τραγουδιού με τους Θ. Αντωνίου, Μ. Λογιάδη, Γ. Κουρουπό, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μήδεια Ιασωνίδου, Δ. Καβράκο, W. Fraccaro, P. Svenson, P. Wedd, Β. Χατζησίμο, Τ. Χριστογιαννόπουλο, Δ. Τηλιακό κ.α. Στις αρχές του 2020 στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. “Opera Out Of Opera” τραγούδησε σε συνεργασία με την Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης και την Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Σάλτσμπουρκ, στην Παμπλόνα  και στο Σάλτσμπουρκ  υπό την καθοδήγηση του τενόρου Mario Dias και του αρχιμουσικού  Michelangelo Galeatti. Από το 2008 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή έχοντας κάνει cover διάσημους τενορους σε κύριους ρόλους όπως MANRICO ( IL TROVATORE – Walter Fraccaro – Ηρώδειο 2017) και ALFREDO (LA TRAVIATA – Saimir Pirgu – Ηρώδειο 2019).  Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους, του Luigi (IL TABARRO, Puccini) και του Ιδομενέα στην ομώνυμη όπερα του Mozart με την ορχήστρα της ΕΛΣ στην Κεντρική Σκηνή του Κ.Π. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΛΣ «Οι Νέοι της Όπερας». Ακόμη έχει ερμηνεύσει Don Jose (CARMEN, Bizet) με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, κύριους ρόλους σε όπερες Ελλήνων συνθετών όπως  του Γ. Χατζηνάσιου (ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ) του Κ. Μουστάκα (ΣΤΑΧΟΜΑΖΏΧΤΡΑ) καθώς και ορατόρια και Ρέκβιεμ (Mozart, Brukner, Charpentier, Saint-Saens κ.α.) σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Δημοτικό θέατρο Πειραιά, κ.α., καθώς και στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως της Ακαδημίας MOZARTEUM, ΕΛΣ, ΕΡΤ, Δήμου Αθηναίων, ΕΛΣΟΝ, με σημαντικούς διευθυντές ορχήστρας (Michelangelo Galeatti, Λουκά Καρυτινό , Διονύση Γραμμένο, Γιώργο Πέτρου κ.α.) και σκηνοθέτες όπως Graham Vick, Stefano Poda, Σπύρο Ευαγγελάτο, Θέμελη Γλυνάτση, κ.α.). Τέλος έχει τραγουδήσει σε ζωντανή μετάδοση στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ελένη Κομνή

   Σοπράνο – γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε από μικρή ηλικία τις σπουδές της στην μουσική. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2015 έλαβε το Δίπλωμα Μονωδίας (τάξη Μαριαλένας Παναγιωτοπούλου) με Άριστα Παμψηφεί ενώ το 2016 απέκτησε το Δίπλωμα Μελοδραματικής από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Άκη Λαλούση). Την σεζόν 2017-2018 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Νέων Καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές στο ιταλικό λυρικό ρεπερτόριο σε μουσικά ιδρύματα της Ιταλίας όπως την Accademia Bel Canto Martina Franca και την Accademia Mascagni του θεάτρου Goldoni στο Λιβόρνο.

  Έχει τραγουδήσει σε θέατρα όπως το Teatro San Carlo di Napoli , το Auditorium Parco della Musica στην Ρώμη, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Teatro Goldoni di Livorno, το Teatro Giordano di Foggia, το Festival Valle d’ Itria, κ.α. Έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, τους ρόλους  Contessa/ Le nozze di Figaro, Donna Anna και Donna Elvira/ Don Giovanni, Fiordiligi/ Così fan tutte, Prima Dama/ Il flauto magico, Suor Angelica/ Suor Angelica, Idamante/ Idomeneo, Nedda/ Pagliacci, Adina/ L’ elisir d’ amore, Micaela/ Carmen, Cathleen/ Riders to the sea, Filena/ Gli amori d’ Apollo e di Daphne, Noemie/ Cendrillon. Προσεχώς θα ντεμπουτάρει τον ρόλο της Mimi/ La Boheme στο Festival Internazionale di Portofino.

   Έχει συμπράξει με διευθυντές ορχήστρας όπως οι Donato Renzetti, Leone Maniera, Angelo Cavallaro, Germano Neri, Μιχάλης Οικονόμου,  Διονύσης Γραμμένος, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, κ.α, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε masterclasses με καλλιτέχνες όπως οι Raina Kabaivanska, Anna Tomova- Sintow, Cheryl Studer, Barbara Frittoli, Roberto Servile, Δάφνη Ευαγγελάτου, κ.α.

Σπύρος Σουλαδάκης 

     Ο  Σπύρος Σουλαδάκης (πιανίστας,  καθηγητής  μουσικής) δίνει πολυάριθμες συναυλίες πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι διπλωματούχος πιάνου (Άριστα και 1ο Βραβείο, Ωδείο Πειραιώς Πειραϊκού Συνδέσμου) και απόφοιτος του Royal College of Music του Λονδίνου. Έχει μαθητεύσει κοντά στους John  Blakely, Nigel Clayton, Μαρίνα Κουτούβαλη και Ίντα Μαργαρίτη. Κατέχει πτυχία Φούγκας, Αντίστιξης και Αρμονίας. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους  καθηγητές και σολίστ πιάνου (Paul Badura Skoda, Aleksandar Raichev, Pierre Boulez, Murray Perahia κ.α.) κι έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκτός άλλων θεατρικές  παραστάσεις, μουσικά εργαστήρια, χορωδιακά φεστιβάλ, στα οποία έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, τη σύνθεση ή διασκευή μουσικών έργων, την ενορχήστρωση, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του ως πιανίστας. Από το 2004 μέχρι και σήμερα διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε σχολεία και ωδεία της Αττικής.

Προπώληση εισιτηρίων

– www.corfuif.gr

– ticket box (Ευγενιου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου 1, Κερκυρα)

– στην είσοδο του χώρου 

Γενική είσοδος 10€ 

Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιόνια Νησιά-ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονύσης Γραμμένος

Οργάνωση Παραγωγής: LabyardProductions

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Ερηνάκης

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας θα ανακοινωθεί και στην ιστοσελίδα: www.corfuif.gr 

Ακολουθήστε το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας στα Social Media: FacebookInstagram 

Και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να δείτε τα videos του Φεστιβάλ

Info:

Τοποθεσία: Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Ημερομηνία: Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, ώρα έναρξης: 21.00

Γενικές πληροφορίες – Επικοινωνία: info@corfuif.gr 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030 2661 200254

Ταμεία – Πληροφορίες Εισιτηρίων: tickets@corfuif.gr 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ