Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στους αγιασμούς των σχολείων

 

Το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό σε σχολεία της Κέρκυρας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.               

Ο κ. Νεκτάριος πήγε στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού και στο Σχολικό Κέντρο παλαιάς Πόλης, όπου τόνισε στα παιδιά του Δημοτικού την αξία του να θεωρούν το σχολείο με μελίσσι, στο οποίο τα ίδια θα δημιουργήσουν, όπως οι μέλισσες, το μέλι της γνώσης και της καλλιέργειας του χαρακτήρα, με αγάπη και χαρά.

Στη συνέχεια, ο κ. Νεκτάριος μετέβη στο 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στο 4ο Λύκειο και στο Μουσικό Σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Απευθυνόμενος στα μεγαλύτερα παιδιά ο κ Νεκτάριος τους ζήτησε να μη μείνουν στην πληροφορία του «gouglαρίσματος», αλλά να αγωνιστούν να προχωρήσουν στο ταξίδι της γνώσης που ελευθερώνει. Να μη λησμονούν ότι το σχολείο είναι η μεγάλη ευκαιρία να φύγουν από την εξάρτηση των κινητών τηλεφώνων και του ηλεκτρονικού κόσμου, που τους κλείνει στο «εγώ» τους, και να κάνουν ένα βήμα προς το χτίσιμο γνήσιων σχέσεων αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ενώ τόνισε πως στο ελληνικό σχολείο δίνεται η ευκαιρία τα παιδιά να σπουδάσουν τις αξίες της παράδοσης, της πίστης, της ιστορίας, του πολιτισμού, της γλώσσας μας, ώστε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας και να μην αφομοιωθούμε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη νέα σχολική χρονιά, να ζητούν την ευλογία του Θεού και με τη δύναμη της πίστης να προχωρούν.

Στους αγιασμούς παραβρέθηκαν και οι αρχές του τόπου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα, ο βουλευτής κ. Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Δουκάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλαμάνος και πολλοί γονείς.  

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ