Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Κέρκυρα στον δρόμο της νέας βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων & αποκατάστασης των παλαιών χώρων διαχείρισης


– Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Διαγωνισμού για την Ολοκληρωμένη Μονάδα Διαχείρισης στο Τεμπλόνι

– Προχωρά ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, με την αποκατάσταση του ανάγλυφου και τη δημιουργία ελεύθερου χώρου για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Κέρκυρας

– Ολοκληρώνεται η απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από τον Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, η Επιτροπή Διαγωνισμού Έργου Κέρκυρας για τη Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας στο Τεμπλόνι για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 64,7 εκ. ευρώ (συν ΦΠΑ), το οποίο αναλύεται σε 34 εκ. ευρώ για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας) και 30,7 εκ. ευρώ για το δικαίωμα προαίρεσης. Το εν λόγω έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-20» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, από ιδίους πόρους και από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Στόχος της εγκατάστασης, συνολικής δυναμικότητας 35.000 τόνων αστικών σύμμεικτων αποβλήτων ανά έτος, είναι η ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, η παραγωγή κομπόστ από τα προδιαλεγμένα οργανικά, καθώς και κομπόστ του οργανικού που διαχωρίζεται από τα σύμμεικτα αστικά απόβλητα μέσω της μηχανικής διαλογής

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής.

Προχωρά ο διαγωνισμός, μετά από διάφορες διοικητικές εμπλοκές, για την υγειονομική ενσωμάτωση των δεμάτων και χύδην απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου για την αποκατάσταση του ανάγλυφου και τη δημιουργία ελεύθερου, αναγκαίου, χώρου, μετά την τραγική κατάσταση από την περασμένη δεκαετία.

Η μεταφορά των δεμάτων από τον ανενεργό πλέον Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης έχει πραγματοποιηθεί κατά το 70-80% και αναμένεται η πληρωμή του αναδόχου από το Υπουργείο Εσωτερικών για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της απομάκρυνσης του συνόλου των δεμάτων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ