Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξεκάθαρη θέση Γεραπετρίτη για το Κυπριακό: «Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης»

Tα όσα είπε ο Ερντογάν δεν έμειναν αναπάντητα

Λίγο μετά την πρόκληση του Ερντογάν που κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ήρθε η απάντηση από την Αθήνα διά στόματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε εκδήλωση ελληνοαμερικανικών ενώσεων αναφέρθηκε στο Κυπριακό και θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι ότι η Κύπρος είναι προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι κορυφαία μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. «Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

«Στηρίζουμε αναφανδόν τη λύση ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική δικοινωνική ομοσπονδία. Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Google News icon
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ