Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης: Πάρα πολύ σημαντική για την Ελλάδα η συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ

Τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ, είχε ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ

Τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο, και του Ισραήλ, Έλι Κοέν, είχε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η ελληνική διπλωματία θεωρεί πάρα πολύ σημαντική τη συνεργασία των τριών χωρών, είπε σε δήλωσή του ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Όχι μόνο διότι βρισκόμαστε μαζί με χώρες με τις οποίες έχουμε μια συναντίληψη των διεθνών πραγμάτων και κοινά συμφέροντα τα οποία μας συνδέουν, αλλά και επειδή θεωρούμε ότι στον μεταβαλλόμενο κόσμο είναι πάρα πολύ σημαντικό να εδραιώσουμε περιφερειακές συμμαχίες, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη υπεραξία σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτική προστασία, αλλά και άλλοι τομείς, οικονομικοί, όπως είναι ο τουρισμός.

» Θέλω να τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική θα είναι παρούσα, ενεργή, πολυμερής. Προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στο εξωτερικό. Και σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκεται πάντοτε παρούσα σε διεθνείς οργανισμούς και fora για την προάσπιση των ελληνικών θέσεων».

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης δεν παρέλειψε να εκφράσει για μια ακόμα φορά τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για το δυστύχημα που συνέβη στη Λιβύη. Όπως είπε, «θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη για το συμβάν της Λιβύης, για το γεγονός ότι πέντε Έλληνες έχασαν τη ζωή τους σε μια ανθρωπιστική αποστολή, στην προσπάθεια τους να σώσουν άλλες ζωές. Αυτό το κάνει ακόμα πιο επώδυνο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ