Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για ζητήματα της ΠΕ Κέρκυρας

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι χρηματοδοτήσεις των έργων που σχεδιάστηκαν την προηγούμενη περίοδο και βρίσκονται σε διαδικασία δρομολόγησης. Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Κ. Κέρκυρας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Βουλευτής δήλωσε:
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον αγαπητό συνάδελφο και φίλο, Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση.
Κάναμε μια επισκόπηση των έργων που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι τα ήδη δρομολογημένα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν κανονικά. Εν προκειμένω, τα λιμάνια Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, Οθωνών και Μαθρακίου που είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και θα υλοποιηθούν από το Πρόγραμμα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Σε ότι αφορά στο μεγάλο έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας (φράγματα) ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ προχωρεί κανονικά, όμως η εθνική συμμετοχή ύψους 60 εκ. ευρώ απεντάχτηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω του πιεστικού χρονοδιαγράμματος και θα καλυφθεί με εθνικούς πόρους (ΠΔΕ-ΕΠΑ).
Έθεσα τέλος στον Υπουργό το ζήτημα παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Κ. Κέρκυρας. Ο κ. Παπαθανάσης με διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί λύση με νομοθετικό τρόπο στο προσεχές χρονικό διάστημα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ