Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Ν.Καλούδης: Μήπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποχωρεί στα εθνικά θέματα έναντι της Τουρκίας;

«Ένα μόνον θέμα μπορεί να συζητηθεί με τη Τουρκία και αυτό είναι η παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.»
Αντρέας Παπανδρέου

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Συνοπτικά οι πιό κρίσιμες εξελίξεις.: Σήμερα ο Κ. .Μητσοτάκης , ως πρωθυπουργός της χώρας, δεν συζήτησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στο ουδέτερο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αλλά τον επισκέφθηκε στο σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, στον ουρανοξύστη της Τουρκίας.
Χτες ο Πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε στη Γενική Συνέλευση, επιτέθηκε στον ΟΗΕ και ζήτησε με οξύ τόνο από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου. Ο υπεξ Γεραπετρίτης μιλώντας σε ομογενείς είχε διαφορετική απάντηση, ασαφή σε σύγκριση με τη ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχαηλίδη.
Σήμερα, μετά το πέρας της συνάντησης είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι συζήτησαν διάφορα θέματα αλλά δεν μας είπε ποια θέματα συζήτησαν ! Γιατί ; Μήπως συζήτησαν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών;
Νέα σφαγή των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Τουρκόφωνο Αζερμπαϊτζάν, με την Ευρώπη να “σφυρίζει αδιάφορα”- Τουρκικά πολεμικά drones σφυροκόπησαν τον Αρμενικό θύλακα με τις (εκπαιδευμένες από τον Ερντογάν) ειδικές δυνάμεις των Αζέρων Οι Τουρκόφωνοι Αζέροι ξερίζωσαν 120.000 Αρμένιους από το Αρτσάχ και ο Γεραπετρίτης αντί να ζητήσει επέμβαση της Ευρώπης και κατάπαυση πυρός ..μίλησε μετά τη συνθηκολόγηση και παράδοση και εκρίζωση των χριστιανών Αρμενίων.Όταν δίνεις στον Ερντογάν το χέρι σου, τότε θα φτάσουν τα δόντια του μέχρι τον ώμο σου!
Ή μήπως δεν έπρεπε να καυτηριασθεί η στάση του υπεξ Γεραπετρίτη ο οποίος στην Άγκυρα προ 3 εβδομάδων άκουσε τον Τούρκο υπεξ Φιντάν να μιλά ότι πρέπει να διαμοιρασθεί η Ανατολική Μεσόγειος (δηλ και το Αιγαίο ) και δεν εξέφρασε καμμία αντίδραση ;
Μήπως είναι πατριωτική και δημοκρατική στάση αυτή για τη φυλάκιση του Έλληνα Δήμαρχου Χιμάρας Μπεγλέρη χωρίς έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης ; Λες και οι Αλβανοί δεν εξαγοράζουν ψήφους !
Δεν μας εκφράζει η πολιτική αυτή των έκδηλων υποχωρήσεων, μας ανησυχεί έντονα .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ