Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στοχοποίηση και προγραφές καταγγέλλουν εργαζόμενοι του ρ/σ «Στο Κόκκινο» – Στέλνει την Επιθεώρηση Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν για θύματα τον άμαχο πληθυσμό που εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό

Άμαχος πληθυσμός φέρεται να πληρώνει τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ύστερα από τη δημοσιοποίησή της, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι θα παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας, για να εκτιμήσει τις συνθήκες εργασίας στο σταθμό. 

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του σταθμού καταγγέλλουν ότι δέχονται επιθέσεις είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. «Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη


Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι θα ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας να επιληφθεί της κατάστασης.

«Η καταγγελία των εργαζομένων ⁦@stokokkino1055⁩ είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Το πάσης φύσεως bullying κατά των εργαζομένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και θα ζητήσω η Επιθεώρηση Εργασίας να επιληφθεί αυτής της κατάστασης. Οι Εκλογές τους δεν είναι λόγος να παρανομούν» έγραψε στο twitter.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105.5 «Στο Κόκκινο» – και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ – βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτική εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ήμασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.

Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Όπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μην στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ