Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη στα πρώτα «όχι» για την είσοδό του στη Βουλή – “Δεν θέλω να παραιτηθούν ούτε η Έλενα, ούτε ο Αποστολάκης, ούτε ο Όθωνας για να μπω εγώ”

«Μπαρούτι» μυρίζει το πολιτικό σκηνικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συνεχίζονται οι εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, όλο και πιο δύσκολο γίνεται το σενάριο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή –αν τελικά καταφέρει να επικρατήσει της Έφης Αχτσιόγλου στις εκλογές της Κυριακής – καθώς δύο βουλευτές Επικρατείας, ο Οθωνας Ηλιόπουλος και η Έλενα Ακρίτα ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν, μία κίνηση που θα διευκόλυνε την είσοδό του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Έτσι, κύκλοι του υποψηφίου προέδρου του κόμματος ξεκαθάρισαν: «Ο Στέφανος δεν θέλει ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του».

Υπενθυμίζεται ότι για να καταφέρει να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης – με δεδομένο ότι δεν είχε εκλεγεί στις εθνικές εκλογές – απαιτείται να παραιτηθούν ένας/μία βουλευτής Επικρατείας και μαζί όλοι οι επιλαχόντες από τις θέσεις 4-8 του ίδιου ψηφοδελτίου.

Ωστόσο, τόσο ο Όθωνας Ηλιόπουλος, όσο και η Έλενα Ακρίτα έβαλαν «φρένο» στα όποια σενάρια παραίτησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο.


Ηλιόπουλος: Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος για να προσθέσει.

«Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Όχι» και από Ακρίτα

Από την πλευρά της, στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις από της Έλενας Ακρίτα, η οποία, υπενθυμίζεται, αποφάσισε να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαβθιμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα στο Action 24 ενώ πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της.

«Κλειδί» ο ναύαρχος

Μετά και τα δύο «όχι» από Ηλιόπουλο – Αχτσιόγλου, το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι θα πράξει ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος έχει σταθεί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Αποστολάκης είχε απαντήσει πρόσφατα σε ερώτηση για το ποιος θα εκπροσωπήσει στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής.

Όπως είχε είπε «δεν έχει φτάσει σε σημείο να συζητηθεί κάτι τέτοιο» και πως είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ίδιος. «Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση αλλά λύσεις υπάρχουν, θα βρεθεί κάποια», είχε σημειώσει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ