Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΠΑΣΟΚ: Το στοίχημα με Δούκα και Σγουρό στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Το ΠΑΣΟΚ έχει σαφή στόχο που οι Χάρης Δούκας και Γιάννης Σγουρός πρέπει να πετύχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκει το ΠΑΣΟΚ
να ρίχνει όλες του τις δυνάμεις στις μεγάλες μάχες στις περιφέρειες και ειδικά στον δήμο της Αθήνας. Κύριο στοίχημα της Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το να περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα και ο Γιάννης Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής. Ειδικά για τον Χάρη Δούκα, που έχει μικρότερο μηχανισμό, το κενό αυτό καλύπτεται από το ΠΑΣΟΚ, κόμμα που έχει αναλάβει τη στήριξη της υποψηφιότητάς του στην επικοινωνία αλλά και για την καμπάνια του.

Xaris_Doukas_1

Αισιοδοξία και ανακούφιση προκάλεσε και η εικόνα που δόθηκε από την συμμετοχή του Παύλου Γερουλάνου στην παρουσίαση του συνδυασμού του, καθώς εκείνος είχε βάλει ψηλά τον πήχη στο 13% στο δήμο της Αθήνας, την ώρα που τα ποσοστά του κόμματος παραμένουν χαμηλά, μονοψήφια στα αστικά κέντρα. Το μήνυμα της ενότητας και της συνέχειας κρίνεται σημαντικό στο ΠΑΣΟΚ, όπως και το να υπερισχύσουν της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Τι θα συμβεί σε περίπτωση επικράτησης Δούκα και Σγουρού επί των ομολόγων τους στον ΣΥΡΙΖΑ

Με δεδομένη την πολύ υψηλότερη δυναμική του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που Δούκας και Σγουρός αφήσουν εκτός δευτέρου γύρου Ζαχαριάδη και Ιωακειμίδη αντίστοιχα, τότε στη Χαριλάου Τρικούπη θα περνούν στη μάχη για την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές με τους καλύτερους οιωνούς. Σε περίπτωση όμως που δεν περάσει υποψήφιος με το «πράσινο» χρίσμα στο δεύτερο γύρο, τότε δεν αναμένεται να δοθεί από το ΠΑΣΟΚ κατεύθυνση και στήριξη σε υποψήφιο είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ