Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αναγνωστοπούλου: “Δεν δέχομαι ότι είναι κάτι νέο ο κ. Κασσελάκης, πρέπει να τον γνωρίσω”

“Υπάρχει μία κρίσιμη συναίνεση. Το ένα είναι σεβασμός της λαϊκής εντολής, που εξέλεξε τον Πρόεδρο και το άλλο πολύ κρίσιμο επίσης είναι ο σεβασμός των οργάνων του κόμματος”

Σχετικά με το “στοίχημα” της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται στη διατήρηση της ενότητας του κόμματος, μίλησε στην ΕΡΤ η βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου. Αναλύοντας τα αίτια της προηγούμενης εκλογικής ήττας και το μέλλον του κόμματος, ανέφερε:

Τα αίτια της ήττας δεν ήταν μεταφυσικά

«Ήμουν από αυτές που είχα πει να γίνει η εκλογή προέδρου γρήγορα για να πάμε στο συνέδριο, κατασταλαγμένη. Να μιλήσουμε για ένα μεγάλο γεγονός, όπως είναι μια τέτοια στρατηγική ήττα. Φαίνεται ότι αυτό που θα γινόταν στο συνέδριο, η σύγκρουση και αντιπαραθέσεις, έγιναν με την εκλογή του προέδρου. Τώρα έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Και για να υπάρξει ενότητα και να κάνουμε ένα πολιτικό και πολιτισμικό άλμα μεταξύ μας, δηλαδή να φτιάξουμε αυτό το νέο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Για μένα είναι απαραίτητο και θα σταματήσει αυτή η μεταφυσική αντιμετώπιση», τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου.

«Μία τεράστια αντίδραση στη λαϊκή εντολή με όσα προβλήματα έχει, όμως την ορίσαμε εμείς στο συνέδριό μας. Και εμείς αν θέλουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. (…) Προβληματική είναι, αλλά έτσι την ορίσαμε. Δεν μπορούμε αριστεροί άνθρωποι να μην σεβαστούμε αυτή τη λαϊκή εντολή που την ορίσαμε εμείς, έστω και αν διαφώνησε ένα σημαντικό μέρος του κόμματος».

«Το μεγάλο ερώτημα. Να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε, πώς έγινε. Γιατί ούτε μπορώ να δεχτώ ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι το νέο. (…) Όλο το team που τον πλαισιώνει, είναι όλα παλιά στελέχη. Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι έχουν μια μεγάλη διαδρομή σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε. «Πρέπει να γνωρίσω τον κ. Κασσελάκη, δεν τον ξέρω».

Σεβασμός της λαϊκής εντολής αλλά και σεβασμός των οργάνων του κόμματος

«Υπάρχει μία κρίσιμη συναίνεση. Το ένα είναι σεβασμός της λαϊκής εντολής, που εξέλεξε τον Πρόεδρο και το άλλο πολύ κρίσιμο επίσης είναι ο σεβασμός των οργάνων του κόμματος για να μπορεί να ανασυγκροτηθεί η κοινότητα του κόμματος. (…) Αν από την μία μεριά δεν υπάρχει σεβασμός της λαϊκής εντολής – όσο προβληματικά και να έχει καθοριστεί – και από την άλλη μεριά δεν υπάρχει σεβασμός των οργάνων όπου εκεί η κοινότητα αποφασίζει (…) τότε πώς θα φτιαχτεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου ενώ επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πετύχει την σύνθεση, σεβόμενος τα όργανα το ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ