Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αυγέρη: “Ζούμε τους μετασεισμούς των εκλογών – Ο Φίλης θα έπρεπε να είναι ο Νέστωρ της πολιτικής και όχι να οξύνει τα πνεύματα”

«Κανείς δεν είναι με το ζόρι στην πολιτική. Ειδικά στα δημοκρατικά ελεύθερα κόμματα. Τα κόμματα είναι ανοιχτοί οργανισμοί»

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης ή διαγραφής μελών μίλησε μεταξύ άλλων η Δώρα Αυγέρη ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής.

«Ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να είναι ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής» δήλωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο ΣΚΑΪ ενώ παράλληλα αναφέρθηκε για το αν θα υπάρξει διαγραφή ορισμένων μελών του κόμματος αλλά και τι να περιμένει κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα.

«Ζούμε τους μετασεισμούς των εκλογών. Φαντάζομαι ότι όλα αυτά σιγά σιγά θα κοπάσουν, αυτή είναι η δική μου επιθυμία, αίσθηση» είπε η κυρία Αυγέρη.

Αναφερόμενη στον Νίκο Φίλη υποστήριξε πως θα έπρεπε να είναι ο «σοφός Νέστωρ της πολιτικής» και όχι να οξύνει τα πνεύματα.

«Εμείς τον βρήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ανεβάζει το τόνο, να οξύνει την κατάσταση. Ίσα ίσα ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να είναι ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής. Από άλλους περιμέναμε την πολιτική εφηβεία και σε άλλους τη βρίσκουμε. Θέλει ωριμότητα και ένα καλό πολιτικό παράδειγμα για το πώς περνάμε αυτές τις περιόδους που είναι δύσκολες» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης ή διαγραφής μελών

Ερωτηθείσα η κυρία Αυγέρη για το αν θα υπάρξει αποχώρηση ή διαγραφή μελών του κόμματος απάντησε ότι για το ενδεχόμενο να φύγουν κάποιοι θα πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι. «Κανείς δεν είναι με το ζόρι στην πολιτική. Ειδικά στα δημοκρατικά ελεύθερα κόμματα. Τα κόμματα είναι ανοιχτοί οργανισμοί» είπε και πρόσθεσε:

«Για το αν θα διαγραφούν είναι απόφαση των οργάνων. Εγώ δεν είμαι το πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, απλά αξιολογούνται τα λόγια και οι προθέσεις και επίσης εκτιμάται αξιολογείται και η στιγμή αυτά που κάθε φορά βγαίνουν από το σώμα».

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι εύκολο να χωνέψουμε αυτό που έχει συμβεί. Έχει παραχθεί τόσο πολιτική ύλη σε ένα μήνα που δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε, να την αξιολογήσουμε, δεν είναι εύκολο» και πρόσθεσε πως «αντί να παραγάγουμε πολιτικό σχέδιο και λόγο, απαντάω για το τί είπε ο σύντροφος Φίλης».

«Καταναλώνουμε πόρους, φαιά ουσία, συζήτηση, ένταση, εξαντλούμε την υπομονή της κοινής γνώμης ενώ από εμάς θα περίμενε να κάνουμε αντιπολίτευση» τόνισε η κυρία Αυγέρη.

Η ίδια αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το γεγονός πως η Έφη Αχτσιόγλου αρνήθηκε να πάρει κάποιο τομέα στο κόμμα. «Είναι μια προσωπική απόφαση. Κατανοώ και την κόπωση και την εξάντληση και τα αποθέματα ενέργειας» είπε.

Το σχέδιο Κασσελάκη

Σχετικά με το τι θα δούμε από εδώ και πέρα στο ΣΥΡΙΖΑ και ποιο είναι το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη η κυρία Αυγέρη είπε: «Ήδη βλέπετε εμένα, είναι μια αλλαγή που αποτυπώνει και τον τρόπο έκφρασης, επικοινωνίας του πολιτικού σχεδίου και τον τρόπο που θα επικοινωνούνται οι πολιτικές αποφάσεις ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε άμεσες παρεμβάσεις, αλλαγές στο σχεδιασμό. Δομήθηκε το πολιτικό γραφείο του προέδρου με τον Μανώλη Καπνισάκη. Σύντομα θα κλείσει η διευθέτηση σχετικά με τα πρόσωπα που θα είναι στο διευθυντήριο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Που θα αναλάβουν τους κοινοβουλευτικούς τομείς του κόμματος, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική ομάδα και μετά ξεκινάμε δουλειά. Θα πρέπει οι τομεάρχες να είναι οι σκιώδεις υπουργοί» υπογράμμισε η κυρία Αυγέρη.

«Όλα θα γίνουν συλλογικά και άκρως δημοκρατικά. Θα τους ταράξει στη συλλογικότητα» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ