Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διονύσης Τεμπονέρας για άρνηση Αχτσιόγλου: Κανείς δεν περισσεύει, ”όχι” σε συνέδριο εσωτερικών διευθετήσεων

Όλα όσα είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας για τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

«Εγώ είμαι της άποψης ότι κανείς δεν περισσεύει». Αυτό σχολίασε ο Διονύσης Τεμπονέρας για την άρνηση της Έφης Αχτσιόγλου να αναλάβει κάποιο ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, επί του παρόντος.

«Είναι και προσωπική επιλογή άλλωστε το μετερίζι εκείνο από το οποίο θα δώσει τη μάχη. Υπάρχουν και προσωπικές επιλογές, προσωπικές προτεραιότητες πέρα από την πολιτική. Από εκεί και πέρα όμως, εγώ αυτό που θέλω να πω δημοσίως και να κάνω μια έκκληση είναι να υπάρξει μια προσπάθεια συστράτευσης, όχι μια συστράτευση στο κενό όμως. Γι’ αυτό έβαλα ως προαπαιτούμενο για τη νέα πορεία την αναγκαιότητα να γίνει γρήγορα ένα συνέδριο στο οποίο θα μπορέσουμε να δούμε τα ζητήματα που μας απασχολούν» προσέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Επιπλέον, ο Διονύσης Τεμπονέρας, επισήμανε ότι υπάρχει μια αναγκαιότητα να γίνει γρήγορα ένα συνέδριο.

«Γρήγορα δεν σημαίνει βιαστικά, αλλά θα πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που θα μπορούμε και να κουβεντιάσουμε, να γίνει εκτενής προσυνεδριακό διάλογος και να κατορθώσουμε, αν θέλετε και να εμπλέξουμε και την υπόλοιπη κοινωνία σε ένα συνέδριο το οποίο θα κοιτάει προς τα έξω και όχι προς τα μέσα. Δεν πρέπει να είναι ένα συνέδριο, γι’ αυτό λέω γρήγορα και όχι βιαστικά΄, εσωτερικών διευθετήσεων. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο στο οποίο θα εμπλακεί η κοινωνία, θα μας θέσει τα ερωτήματα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα προβλήματα αυτά» ανέφερε σχετικά ο ίδιος.

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, ο Διονύσης Τεμπονέρας σημείωσε πως η απόφαση η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι για τον μήνα Νοέμβριο, καθώς εκ των πραγμάτων, μεσολαβούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και άρα δεν επαρκεί ο χρόνος για να προγραμματιστεί νωρίτερα, εντός του Οκτωβρίου.

«Θα συγκληθούν τα όργανα και θα αποφασιστεί αν αυτό, λόγω ακριβώς των εξελίξεων αυτών θα πρέπει να μετακινηθεί λίγο παραπέρα. Από κει και πέρα όμως, εγώ θέλω να εκφράσω μια αναγκαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για ένα συνέδριο απολογισμού, για ένα συνέδριο προοπτικής, για ένα συνέδριο σύνθεσης και υπέρβασης των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Για πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως τόπος συνάντησης διαφορετικών ρευμάτων μέσα στην Αριστερά. Αυτό βέβαια ήταν χρήσιμο σε μια περίοδο όπου διαφορετικές συνιστώσες τότε είχαν συναντηθεί και είχαν υπό τη σκέπη του Αλέξη Τσίπρα διατυπώσει το αίτημα για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό έγινε πράξη. Όμως, έχει κλείσει πια ο ιστορικός αυτός κύκλος και πρέπει να γίνει μια νέα αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Τεμπονέρας, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη, «σύγχρονη, πλειοψηφική κυβερνώσα Αριστερά».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ