Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κουτσούμπας για αυτοδιοικητικές εκλογές: “Yπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ”

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση του κόμματος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Η αποψινή μας συγκέντρωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, ότι την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα είναι πολλά, θα είναι χιλιάδες και θα γεμίσουν τις κάλπες για τους Δήμους και την Περιφέρεια» είπε Δημήτρης Κουτσούμπας, από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός μας μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική…. Τώρα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους εκλεκτούς της στους Δήμους και τις Περιφέρειες» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από το λαό για να γράφει αντιλαϊκούς νόμους, να υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Και μη νομίζουν οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι θα τη σκαπουλάρουν» πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Koutsoumpas_Thessaloniki_Omilia

Koutsoumpas_KKE_Thessaloniki

Κουτσούμπας για αυτοδιοικητικές εκλογές: Δεν ξέρεις ποιος είναι μπλε, πράσινος ή ροζ

«Το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής τούς έχει όλους μέσα, γιατί όλοι τους, χρόνια τώρα, εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο…. Αυτός είναι ο λόγος που με τους εκλογικούς συνδυασμούς “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”, με τα αλισβερίσια που γίνονται ανάμεσά τους. Δεν ξέρεις ποιος είναι μπλε, πράσινος ή ροζ» είπε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Και συνέχισε: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που ο νυν δήμαρχος κ. Ζέρβας στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον Β’ γύρο των προηγούμενων εκλογών, ενάντια στον υποτίθεται τότε υποψήφιο της ΝΔ. Και τώρα είναι ο ίδιος υποψήφιος της ΝΔ. Τόσες είναι οι διαφορές τους. Αλλά αυτοί είναι, αυτοί ήταν πάντα, αυτοί είναι και τώρα! Ο λαός όμως ξέρει ότι απέναντι σε όλους αυτούς έχει τους δικούς του υποψήφιους. Τους υποψήφιους με τη Λαϊκή Συσπείρωση».

KKE_Thessaloniki_Autodioikitikes_Sigkentrosi2

KKE_Thessaloniki_Autodioikitikes_Sigkentrosi1

Κουτσούμπας για αυτοδιοικητικές εκλογές: «Δοκιμασμένοι» οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι «δοκιμασμένοι» στους αγώνες και αποτελούν «εγγύηση» για «τις λαϊκές διεκδικήσεις» και πρόσθεσε:

«Τώρα, που πολλοί βλέπουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αντίπαλο. Κι αυτός, σε καμιά περίπτωση, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αναζητά έναν σωσία του χαλίφη. Ούτε φυσικά είναι το ΠΑΣΟΚ που βάζει ξανά πλάτη στη ΝΔ και μέσα και έξω από τη βουλή. Δεν είναι φυσικά ούτε τα “νέα φρούτα” της ακροδεξιάς, του φασισμού και του σκοταδισμού που αποπνέουν σαπίλα, όπως και το σύστημα που υπηρετούν».

Κουτσούμπας για αυτοδιοικητικές εκλογές: «Yπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ»

«Τώρα υπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τώρα που και οι τελευταίες αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται, και φαίνεται πιο καθαρά ότι αυτός ο πολιτικός εκφυλισμός, δεν ήρθε από το “πουθενά”, όπως λένε για τον νέο του πρόεδρο, αλλά ήρθε ως συνέχεια μιας πορείας χρόνων. Που πότε με τη λογική του “εκσυγχρονισμού”, του “μικρότερου κακού”, του δήθεν “εφικτού”, οδήγησε χιλιάδες προοδευτικούς, αριστερούς, να αποδέχονται υποχωρήσεις, συμβιβασμούς στο όνομα μιας δήθεν καλύτερης διαχείρισης της σαπίλας του καπιταλισμού. Μόνο που τελικά συμβαίνει το αντίθετο. Το σύστημα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός να διαχειρίζεται κόμματα και να τα φέρνει ακριβώς στα μέτρα του» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας την υποψηφιότητα του Σωτήρη Αβραμόπουλου και στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης του Βασίλη Τομπουλίδη, καθώς και όλους τους υποψήφιους στην αυτοδιοίκηση, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ