Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και περιηγήθηκε στη Νεκρή Ζώνη (Εικόνες)

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου όσο και με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου

Στην περιοδεία του στην Κύπρο
, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στη Νεκρή Ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς και να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν ως και το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Σεπτεμβρίου, στην Κύπρο συνοδευόμενος από δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Ειρήνη Κασιμάτη και τον Ευάγγελο Αποστολάκη, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννη Παπαμελετίου. Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Αννίτα Δημητρίου μίλησαν για τησημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων. Είχε προηγουμένως περάσει από τη Νεκρή Ζώνη, από όπου μπορεί κάποιος να δει απέναντι την κατεχόμενη Λευκωσία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής της Κύπρου, κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας και η σημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων που απειλούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και οι οποίες, όπως επισήμανε η κ. Δημητρίου, πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα.

Συμπληρώνεται ότι η πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, ανέφερε ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, αλλά και υπό το φως παγκόσμιων κρίσεων και αλλαγών. Υπογράμμισε δε τη σημασία διατήρησης ενός ενιαίου και αρραγούς μετώπου, ιδιαίτερα στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σημαντικό ρόλο της διασποράς και στη σημασία περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεσμών και της συνεργασίας με τους ανά τον κόσμο απόδημους Ελλάδας και Κύπρου.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της ανάγκης μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών και των νέων στην πολιτική ζωή και της ανάγκης περαιτέρω προώθησης της διαφάνειας και λογοδοσίας, ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στέφανος Κασσελάκης: Συνάντηση με Τορναρίτη για ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου

Απόψεις για θέματα που άπτονται των σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου αντάλλαξαν επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκο Τορναρίτη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ την ίδια ώρα αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με πολλά θέματα, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση, με τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως είπε, με τον Στέφανο Κασσελάκη συζήτησε το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, αλλά και θέματα που άπτονται των σχέσεων των πολιτών Ελλάδας και Κύπρου.

Προσέθεσε, τέλος, ότι «μέσα στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα ελλαδικά και τα κυπριακά κόμματα – ανεξάρτητα αν ανήκουμε σε άλλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους – θα συνεχίσουμε αυτό το διάλογο για το καλό της Κύπρου και της Ελλάδας».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Μάριος Πελεκάνος.

Στέφανος Κασσελάκης: Συζήτηση για το Κυπριακό με το ΑΚΕΛ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η Τουρκία στην Κύπρο, κατά το δείπνο εργασίας που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος του με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη

Ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ σημείωσε τον κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης ο οποίος μπορεί να αποτραπεί μόνο με την άμεση επανέναρξη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντάνα.

Υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης, για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου με λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, και τόνισε τη συνεπή στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διεθνή και επίκαιρα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ