Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Έρχονται πολύ γενναία κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε επίσης για την αλλαγή των διοικήσεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Για την παροχή “πολύ γενναίων κινήτρων”, προκειμένου γιατροί, οι οποίοι μετακινούνται σε μονάδες Υγείας των νησιών και των λοιπών απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, “να παραμένουν εκεί για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα”, έκανε πριν από λίγο λόγο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

 Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε ότι από τις αρχές του 2024 όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας θα έχουν νέες διοικήσεις, οι οποίες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους με αντικειμενικά κριτήρια.

«Οι διοικητές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης» είπε και υπογράμμισε ότι «Έως τέλος χρόνου νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας».

Για την αποχώρηση του πρόεδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι έληξε η θητεία του και ότι δεν παραιτήθηκε.

Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται στον Άγιο Σάββα, όπου ασθενείς με καρκίνο δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες τους στο σπίτι, τόνισε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί ευρύτερα.

«Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όσους ασθενείς μπορούμε» ανέφερε ενώ μίλησε ακόμα για «Αποστολή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι του ασθενή για να μην περιμένουν στις ουρές στα φαρμακεία».

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ