Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κλεάνθης Βαρελάς: «Η μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο μας είναι το κίνητρό μου» – Υποψήφιος στη Δυτ. Αττική με τον Χαρδαλιά

Ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Κλεάνθης Βαρελάς, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Αττικής, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά. 

Ο κ. Βαρελάς ζει και δραστηριοποείται επαγγελματικά στα Μέγαρα, όπου διατηρεί γυμναστήριο από το 1994, ενώ είναι καθηγητής στο πρόγραμμα Αθλητικών Επιστημών και Προπονητικής του New York College. «Η συμμετοχή μου στα κοινά εδώ και πολλά χρόνια και οι θέσεις ευθύνης που έχω κληθεί να υπηρετήσω, μου έχουν δώσει την εμπειρία και τη γνώση να μπορώ να συμβάλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η περιοχή της Αττικής και ιδιαίτερα της Δυτικής Αττικής να πάει μπροστά», αναφέρει στο μήνυμά του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής.

Ακολουθεί η συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ενημέρωση Μεγάρων και Δυτ. Αττικής»

-Έχετε μια μακρά πορεία στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Μεγαρέων. Πώς αποφασίσατε να μην είστε υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων;

Κύριε Βασίλαινα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στην έγκριτη εφημερίδα Ενημέρωση Μεγάρων και Δυτικής Αττικής.

Η πορεία μου στα κοινά είναι πράγματι μακρά, καθώς μου αρέσει από μικρό παιδί να συμμετέχω σε συλλογικά όργανα και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην κοινωνία.

Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε και αυτή σε νεαρή ηλικία με τον αείμνηστο δήμαρχο Μεγάρων Γιώργο Καστάνη-Λιάντρο και συνεχίζεται αδιάλειπτα έως σήμερα με το ίδιο πάθος που είχα και τότε, αλλά με πολλή πείρα και ακόμα περισσότερη γνώση.

Η απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος δήμαρχος ήταν συνειδητή και είχε να κάνει με τις πολλές υποψηφιότητες που διαφαίνονταν στον ορίζοντα, κάτι που τελικά αποτέλεσε πραγματικότητα. Πρότεινα σε καθέναν που ενδιαφερόταν για τον δημαρχιακό θώκο να υπάρξει μια υποψηφιότητα με πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα το στηρίξουμε όλοι μας για να πάμε τον τόπο μπροστά. Το αν θα ήμουν εγώ ή κάποιος άλλος επικεφαλής για εμένα δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο. Ήθελα όλοι μαζί να ενώσουμε τις ιδέες μας και τα οράματά μας και να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής;
Η μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο μου και το ειλικρινές ενδιαφέρον μου για τους συνανθρώπους μου με οδήγησε στο να πάρω την απόφαση να συμμετάσχω στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Νίκου Χαρδαλιά με μεγάλη χαρά και μπήκα αμέσως στη μάχη ώστε να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η παράταξή μας να είναι ο νικητής των εκλογών και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο νέος περιφερειάρχης Αττικής.

Η Δυτική Αττική χρειάζεται λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και γι’ αυτό χρειάζονται προτάσεις και τολμηρές αποφάσεις. Προσωπικά έχω πολλές προτάσεις και λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν και θέλω η Δυτική Αττική να γίνει πρωταγωνιστής θετικών εξελίξεων και να πάψει να είναι η πίσω αυλή της Αττικής.

Ύστερα από τόσα χρόνια συμμετοχής στα δημοτικά πράγματα, είναι εύκολη η αλλαγή σε άλλο γήπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης;

Κύριε Βασίλαινα, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την ιδιαιτερότητα της άμεσης επαφής με τον πολίτη. Ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι ο Δήμος και ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι η Περιφέρεια έχουν το προνόμοιο να αφουγκράζονται, πρώτοι απ’ όλους, τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία και έχουν και την ευθύνη να βρίσκουν τις λύσεις των προβλημάτων.

Δεν υπάρχει λοιπόν για εμένα αλλαγή σε άλλο γήπεδο, απλά μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από τη συμμετοχή μου στην περιφέρεια να έχω περισσότερα «εργαλεία» στα χέρια μου για να βοηθήσω τις τοπικές κοινωνίες και τους συνανθρώπους μου.

– Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν τον Νίκο Χαρδαλιά; Εσείς πώς συνταχθήκατε μαζί του;

Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά ως Περιφερειάρχη αποτελεί μια υπεύθυνη επιλογή για τον πολίτη της Αττικής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μία πολλή επιτυχημένη πορεία τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Βύρωνα και ως Περιφερειακός σύμβουλος, και μία επιτυχημένη πορεία ως υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων και ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η ικανότητα και η αποτελεσματικότητά του σε συνδυασμό με την γνώση και την εμπειρία του δίνουν στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας που τόσο έχουν ανάγκη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο άνθρωπος που βάζει σε προτεραιότητα την ζωή και την ασφάλεια του κάθε πολίτη, μετράει καλά τις κινήσεις του και βαδίζει με γνώμονα το κοινό καλό.

Προσωπικά συντάχθηκα μαζί του γιατί η παρουσία του με γεμίζει εμπιστοσύνη και γιατί θεωρώ πως μοιράζομαι μαζί του τα ίδια χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα ώστε η Αττική και ιδιαίτερα η Δυτική Αττική να πάει Μπροστά.

Για έναν άνθρωπο σαν και εμένα, που ασχολείται χρόνια με τα κοινά, είναι σημαντικό να συνεργάζεται με ανθρώπους που έχουν εμπειρία και γνώση και μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των πολιτών και να δίνουν τις σωστές λύσεις.

– Είστε και αναπληρωτής διοικητής του Θριασίου Νοσοκομείου. Τι έργο επιτελείτε εκεί;

Τον Μάιο του 2022 η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τίμησε με την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας. Μία υπεύθυνη θέση που απαιτεί εμπειρία, διοικητικά προσόντα και ικανότητα στην λήψη αποφάσεων.

Από την στιγμή εκείνη έως και σήμερα η ενασχόλησή μου είναι καθημερινή και πολύωρη και έχω δώσει όλο μου τον εαυτό ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Όλοι μας στο νοσοκομείο, διοίκηση, ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και όλο το προσωπικό, δίνουμε καθημερινό αγώνα ώστε η υγεία των συμπολιτών μας να είναι σε πρώτο πλάνο με στόχο την παροχή καλύτερων ιατρικών υπηρεσιών ,συνθηκών νοσηλείας και συνθηκών εργασίας.

Το διάστημα αυτό στο νοσοκομείο ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο κτίριο διοίκησης και τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακαίνιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου. Όλα αυτά τα έργα έχουν συνολικό κόστος περίπου 11 εκατ. ευρώ και θα δώσουν μια νέα πνοή στις υπηρεσίες του νοσοκομείου προς τους πολίτες.

– Ποιες είναι οι σκέψεις σας, για την περιοχή μας, τι πρόγραμμα έχετε για την Δυτική Αττική; Πώς θέλετε να προχωρήσει η περιοχή μας στα επόμενα χρόνια;

Η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις.

Η καθημερινότητα των πολιτών είναι ένα από τα ζητήματα αυτά και έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής του πολίτη. Η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, το αποχετευτικό είναι κάποια από τα ζητήματα που αφορούν πολλές περιοχές και η περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους καλείται να δώσει την λύση.

Η ασφάλεια είναι ένα ακόμα μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Δυτικής Αττικής και απατούνται άμεσες παρεμβάσεις.

Η υγειονομική ασφάλεια, η ασφάλεια από τη μεσαία και μεγάλη εγκληματικότητα και η ασφάλεια από ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν τους τρείς άξονες που θα δοθεί η μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε έργα που έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι Ίσες ευκαιρίες για όλους τους συνανθρώπους μας αποτελεί μια από τις πρωταρχικές μου σκέψεις. Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και με κάθε μορφή αναπηρίας πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους συνανθρώπους τους τόσο στην καθημερινή τους μετακίνηση όσο και σε κάθε έκφανση της καθημερινής τους ζωής. Η επίσκεψη του Νικου Χαρδαλια στο κέντρο ημέρας ΑΜΕΑ στα Μέγαρα σηματοδοτεί την μεγάλη σημασία που θα δοθεί στον τομέα αυτό.

Μια άλλη πρωταρχική μου σκέψη αφορά την τουριστική προβολή και ανάπτυξη των περιοχών με ιδιαίτερο βάρος στον θεματικό τουρισμό και στον τουρισμό της μιας ημέρας. Η κάθε πόλη της Δυτικής Αττικής έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές και μνημεία να αναδείξει και με την σωστή προβολή η κάθε περιοχή θα αποκτήσει επισκεψιμοτητα και παράλληλα οικονομικά οφέλη.

– Ποια είναι τα κίνητρά σας για την ενασχόλησή σας στα κοινά γιατί πιστεύεται ότι πρέπει να σας ψηφίσει ο κόσμος.

Κύριε Βασιλαινα όπως σας είπα και στην αρχή η μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο μας είναι το κίνητρο μου. Ένα κίνητρο αγνό και άδολο το οποίο με οδηγεί καθημερινά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συμπολίτες μου και αυτό με κάνει να είμαι ενεργός και να νιώθω χρήσιμος στην κοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια από όποια θέση κλήθηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου προσπάθησα και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Έβαλα πάνω απ όλα το καλό των συμπολιτών μου και έλαβα σοβαρά υπόψη τις ανάγκες τους δίνοντας μάχη για να έχουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Στις εκλογές ς Της 8Ης Οκτώβριου 2023 ζητώ από τους πολίτες της Δυτικής Αττικης να με εμπιστευτούν και να μου δώσουν την δυνατότητα με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ