Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομιλία του Βουλευτή Στέφανου Γκίκα επι νομοσχεδίου του Υπουργείου

Τα στοιχεία μαρτυρούν πως είναι πολύ σωστή η επένδυση στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και η δημιουργία μαρίνων mega-yaghts που θα αυξήσουν δραστικά τις θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, ο κ. Γκίκας μίλησε για το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Κυβέρνησης, ώστε η Κέρκυρα και οι απέναντι ακτές να γίνουν κέντρο θαλάσσιου τουρισμού για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ένα σχέδιο που συζητήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Στην Κέρκυρα ειδικότερα, έχουν δρομολογηθεί 5 μαρίνες συν μια στη Λάκκα Παξών, με δυνατότητα ελλιμενισμού εκατοντάδων σκαφών. Αυτό σε συνδυασμό με την επένδυση του ομίλου Γκριμάλντι στον Λιμένα Ηγουμενίτσας, με νέες μαρίνες, δημιουργεί μια πολύ ελκυστική λεκάνη για θαλάσσιο τουρισμό, που περιλαμβάνει τις ανατολικές ακτές της Κέρκυρας και τις ακτές της Θεσπρωτίας, φρενάροντας τη ροή θαλάσσιου τουρισμού προς τις ακτές της Αλβανίας, της Κροατίας, και του Μαυροβουνίου που είναι ανταγωνιστικές χώρες.

Αναφερόμενος στο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την πρόσκληση προς τους εργαζομένους των υπηρεσιών του Υπουργείου, ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης του Προϊσταμένου του ΙΕΚ Τουρισμού. Όπως όμως τόνισε, το πιο σημαντικό όλων είναι το γεγονός ότι, επιτέλους μετά από 15 χρόνια βρίσκονται στην τελική τους φάση οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΙΕΚ Κέρκυρας και τη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, τρία και δύο άτομα αντίστοιχα. Με αυτόν τον τρόπο, θα λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Κλείνοντας, ο κ. Γκίκας τόνισε πως είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο που προάγει τον τουρισμό και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να το υπερψηφίσουν.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ