Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε 350 εκατ. για τη στήριξη των ευάλωτων – Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο

Την επιταγή ακρίβειας, που θα λάβουν ως έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Επίδομα αλληλεγγύης
τον Δεκέμβριο στοχευμένα σε ευάλωτους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε. «Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο.

Ερωτηθείς πρώτα για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι όσο «η οικονομία πάει καλύτερα υπάρχει περισσότερη κίνηση στους δρόμους». «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πεπερασμένο αριθμό δρόμων και για αυτό θα δώσουμε έμφαση στην καλύτερη κίνηση των λεωφορείων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε «γίνονται μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η γραμμή 4 του μετρό. Εστιάζουμε σε μια πολιτική με έμφαση σε λεωφορειολωρίδες αριστερά με νέα λεωφορεία». Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τον επόμενο μήνα θα γίνουν ανακοινώσεις για παρεμβάσεις. «Καινούργια λεωφορεία, περαιτέρω υποστήριξη και από ιδιωτικούς φορείς και τέλος έμφαση στο ποδήλατο. Θα φτιάουμε ποδηλατοδρόμους στο κέντρο της Αθήνας στοχευμένα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα», είπε ο κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή τους συνάντηση. «Θα μιλήσουμε για πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν και αποφάσεις που δεν συναποφασίζουμε όπως το μετρό στα Εξάρχεια. Το μετρό θα προχωρήσει. Το έργο για τη Βασιλίσσης Όλγας θα προχωρήσει», συμπλήρωσε.

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να μειωθεί ο πληθωρισμός, αλλά και να μειωθούν οι τιμές. Αυτό κάνουμε και με την προσπάθεια που κάνουμε στο ράφι με το μείον 5% στοχεύει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από τη στιγμή που έχουμε θετικό πρόσημο στα δημοσιονομικά μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων. Μπορούμε να διαθέσουμε επιπλέον 350 εκατ. για τη στήριξή τους. Θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα». 

Δικαιούχοι του επιδόματος, που θα δοθεί εκτάκτως τα Χριστούγεννα, θα είναι οι εξής κατηγορίες: Ένα ζευγάρι με δύο τέκνα θα πάρει τον Δεκέμβριο 350 ευρώ, δηλαδή θα αυξηθούν κατά 150 ευρώ τα επιδόματα τέκνων, Θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, Θα ενισχυθούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Τις εξειδικεύσεις θα κάνει, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εντός της ημέρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέρ του νέου φορολογικού νομοσχέδιου

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth από το Powergame.gr «στη δεύτερή του θητεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να βγαίνει όλο και πιο συχνά στα media. Με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού και εφόσον ερωτηθεί (που θα ερωτηθεί, αφού είναι το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας) θα επιβεβαιώσει τη στήριξη του στο φορολογικό νομοσχέδιο, που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Χατζηδάκης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Big Mouth, o Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αυτό να γίνεται και από όσα στελέχη βγαίνουν καθημερινά στα Μέσα Ενημέρωσης. «Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός, αλλά απεναντίας θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα μπροστά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη στήλη Big Mouth.

«Καθοριστικό ρόλο για την επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φορολογικό νομοσχέδιο, μαθαίνω ότι έχει παίξει, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, που έχει παρουσιάσει με σειρά επιχειρημάτων γιατί δεν πρέπει η κυβέρνηση να υποκύψει στον λαϊκισμό» καταλήγει η στήλη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ