Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φάμελλος: Οδηγούμαστε στο τέλειο αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης για την κατασκευή του flyover στη Θεσσαλονίκη

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει κυκλοφοριακή μελέτη για τις επιπτώσεις για τη διαχείριση των επιπτώσεων από την κατασκευή του flyover

Την εκτίμηση ότι στο θέμα του οδικού άξονα flyover στη Θεσσαλονίκη ‘’οδηγούμαστε σε ένα τέλειο αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης’’, εξέφρασε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος τα ανέφερε αυτά στη δήλωσή του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνάντησης του κόμματος με εκπροσώπους φορέων σχετικά με τις επιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη από την κατασκευή του οδικού άξονα flyover.

Φάμελλος: Η πόλη οδηγείται για μια περίοδο τεσσάρων ετών σε ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα

‘’Από την έρευνα που έχουμε κάνει – και επισκεφτήκαμε όλους τους αρμόδιους φορείς – προκύπτει ότι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για τη διαχείριση των επιπτώσεων από την κατασκευή του flyover’’, είπε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε:

‘’Αυτό σημαίνει ότι η πόλη οδηγείται για μία περίοδο τεσσάρων χρόνων σε ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα, με μία προχειρότητα την οποία η κυβέρνηση ονομάζει δυναμικό τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων

Στη λαϊκή γλώσσα λέγεται “βλέποντας και κάνοντας”. Δεν μπορεί μία πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων να οδηγηθεί στη διαχείριση των επιπτώσεων για 4 χρόνια ενός κυκλοφοριακού εμφράγματος με τη λογική “βλέποντας και κάνοντας”. Πρέπει, τουλάχιστον, να προηγηθεί η επιστήμη. Να υπάρξει κυκλοφοριακή μελέτη για τις επιπτώσεις στην πόλη. Είναι αδιανόητο ότι το έργο αυτό ξεκινάει χωρίς να υπάρχει ούτε ο εξωτερικός δακτύλιος, ούτε το Μετρό σε λειτουργία, ούτε ένας ΟΑΣΘ ενισχυμένος. ‘Αρα, οδηγούμαστε σε ένα τέλειο αδιέξοδο με ευθύνη της Κυβέρνησης’’.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο που επιλέχθηκε το έργο και πρόσθεσε: “Πρέπει οι φορείς να το συζητήσουν. Εμείς θα καταθέσουμε και τεχνικές προτάσεις, προφανώς γιατί εμπιστευόμαστε την επιστήμη, κάτι το οποίο δεν κάνει η κυβέρνηση. Δεν έχει αξιοποιήσει τους θεσμικούς και επιστημονικούς κανόνες και αυτό είναι εις βάρος της πόλης. Η Θεσσαλονίκη πρέπει γρήγορα να ζητήσει αυτά που της ανήκουν. Και δεν της ανήκουν οι εσωτερικές μετατάξεις αστυνομικών υπαλλήλων μόνο. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται”.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης, Πέτρος Παππάς. Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμων, Επιμελητηρίων, Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών και οργανισμών, όπως και συλλογικοτήτων που έχουν ενστάσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του έργου, παρουσίασαν στοιχεία, θέσεις και προτάσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ